Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


26.02.2016 Чи може бути створений у Вінниці класичний університет?
У середу 24 лютого на сторінках чергового випуску щотижневика «Вінницькі РЕАЛії» я ознайомився з інтерв’ю, даним ректором Донецького національного університету (з базуванням у Вінниці), професором Романом Гринюком журналісту цього тижневика Ігорю Заікуватому.
21.02.2016 Операція «Ліквідація» триває
У п’ятницю (19 лютого 2016 року) я дізнався, що на останньому засіданні методичної ради ВНТУ, яке відбулося у четвер, було прийняте рішення про ліквідацію в нашому університеті трьохтриместрової системи організації навчального року, запозиченої нами у 1991 році в канадських університетах, і повернення до традиційної двосеместрової.
12.02.2016 А може варто пошукати інші варіанти?
Як ви ще, думаю, пам’ятаєте, шановні читачі, 21 грудня 2015 року при виїзді з внутрішнього двору ВНТУ із-за обмеження кута зору, обумовленого щільно припаркованими на цьому відрізку вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів студентськими автомобілями, я потрапив у ДТП, яка, cлава Богу, обійшлась без жертв і фізичних травм.
06.02.2016 Виявляється, що це цікаво не лише працюючим у ВНТУ
На минулому тижні мені на очі попав щотижневик «Освіта» (№1-2 за 6-13 січня 2016 року), в якому підведено підсумки читацьких оцінок матеріалів, присвячених питанням освіти і опублікованих протягом попереднього року, за результатами яких визначені лауреати конкурсу «Кращі освітяни 2015 року» в різних номінаціях.
30.01.2016 То це був піар чи привід для переобрання на другий термін?
У середині 2014 року ректор Володимир Грабко повідомив членам Вченої ради, що адміністрацією нашого університету розпочато втілення у життя масштабного проекту зі здешевлення вартості теплозабезпечення у холодну пору за допомогою нагрівання дешевою нічною електроенергією великих обсягів води і використання цієї нагрітої вночі води для підтримання нормальної температури студентських аудиторій вдень.
24.01.2016 Сподіваюсь, що ця подія породить і деякі позитивні наслідки
21 грудня 2015 року, виїжджаючи біля гуртожитку №1 з внутрішнього двору Вінницького національного технічного університету на вулицю Воїнів-Інтернаціоналістів із-за обмеження видимості зліва, обумовленого припаркованими щільно один до одного студентськими автомобілями, я попав під удар автомобіля НИВА, що вискочив переді мною із-за цих припаркованих автомобілів.
18.01.2016 Роздуми, навіяні випадами проти мене у мережі Фейсбук директора університетського інституту екології, професора Василя Петрука
На минулому тижні у соціальній мережі Фейсбук професор Василь Петрук здійснив декілька випадів проти мене, поставивши під сумнів той курс, яким я вів наш університет, будучи до 2010 року його ректором, та віднісши мене до категорії «радянського совка» за точку зору, висловлену у дискусії з ним на засіданні Вченої ради років двадцять тому.
14.01.2016 Ще один крок у напрямку включення журналу «Наукові праці ВНТУ» до міжнародної наукометричної бази Scopus (ОНОВЛЕНО - додано постскриптум)
Протягом 2015 року я, як головний редактор періодичного електронного наукового видання “Наукові праці ВНТУ», здійснив практично усю попередню підготовку до включення цього журналу в наукометричну базу Scopus.
11.01.2016 Членам ректорату ВНТУ не варто плутати законодавчу гілку влади з виконавчою
11 січня на засіданні ректорату була висловлена думка, що на одне із двох вакантних місць у Вченій раді університету, на які Конференція трудового колективу не обрала претендентів із числа осіб, висунутих факультетами, необхідно обов’язково дообрати начальницю навчального відділу Тамару Савчук.
04.01.2016 Перші обов’язкові кроки, які необхідно зробити у ВНТУ протягом 2016 року для підтвердження статусу національного у 2017 році
В кінці 2015 року на сайті нашого міністерства з’явилися проекти двох постанов Кабміну України, один із яких уже затверджено і проголошено нормативним документом, а другий знаходиться на заключній стадії обговорення. І оскільки від відповідності нашого університету нормам цих документів залежатиме збереже він статус національного після 2017 року, чи ні, є сенс уже сьогодні почати крокувати в напрямку дотримання цих норм.
29.12.2015 Прощаючись з 2015-им!
Завершується 2015-й рік, який кожному із нас приніс як здобутки, так і утрати. Оскільки, як прийнято в християнській моралі, «про канувшого в Лєту або добре, або нічого», я, прощаючись з 2015-им роком, теж залишаю у своїй пам’яті лише приємні спогади.
23.12.2015 Відчутний удар по корупційних схемах
Згідно з Законом України «Про відкритість використання публічних коштів» для відображення процесу руху коштів від одних їх утримувачів до інших за сприяння Мінюсту України створено сайт e-data (http://spending.gov.ua/web/guest/transaction), на який може вийти будь-яка особа, що має доступ до комп’ютера з виходом в інтернет.
18.12.2015 Вінниця на 2 роки стала українським молодіжним центром ІЕЕЕ
У понеділок 7 грудня на дошці оголошень факультету електроенергетики та електромеханіки у 4-му навчальному корпусі та на головній дошці оголошень університету у 2-го навчальному корпусі з’явилося оголошення такого змісту:
12.12.2015 Мій скромний внесок у законотворчу роботу
У середині серпня нинішнього року я отримав від Миколи Євтуха (академіка-секретаря відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, академіком по якому є і я) електронного листа наступного змісту:
06.12.2015 Читайте, дивіться і робіть висновки самі
У четвер 3 грудня 2015 року, проходячи вздовж залишків руїн, що залишились від льодового палацу Вінницького національного технічного університету, я пригадав, який вигляд мав цей палац у 2008 році, коли був побудований.
01.12.2015 Сповідь покараного, або розповідь про те, що БОГ не прощає несправедливих вчинків нікому!
Багато років тому у мою бутність ще ректором Вінницького політехнічного інституту, якось, повернувшись із відрядження, я застав свою секретаршу на робочому місці з обличчям, покритим синцями і подряпинами, і вирваним пасмом волосся.
26.11.2015 Трошки американської історії, або чиї імена закарбовуються у віках
У мене в кабінеті висить плакат кимсь занесений до моєї приймальні у 2009 році, коли я ще був ректором ВНТУ, а Барак Обама став 44-им президентом США. На цьому плакаті зображені усі американські президенти і вказані їх порядкові номери та роки, в які вони керували Сполученими Штатами Америки.
20.11.2015 Каталізатор університетських процесів
6-го листопада 2015 року Міністерство освіти і науки України видало наказ №1151 «Про особливості запровадження переліку знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року №266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».
15.11.2015 На що не звернули увагу делегати Конференції трудового колективу ВНТУ, затверджуючи квоти представництва підрозділів у Вченій раді університету
У четвер 12 листопада на засіданні Конференції трудового колективу ВНТУ були затверджені квоти представництва структурних підрозділів у Вченій раді університету, запропоновані авторами «Положення про Вчену раду ВНТУ», затвердженого на попередньому засіданні Конференції.
08.11.2015 Чи можна чекати від міністерства ефективної боротьби з корупцією, якщо...?
Як не дивно, але відповідь на питання – «Чому міністр Квіт проігнорував статтю 58 Закону України про вищу освіту, якою забороняється тримати на посадах науково-педагогічних працівників людей, котрі порушили чинне законодавство, і допустив до участі в конкурсі на заміщення науково-педагогічної посади ректора ВНТУ в.о. ректора Грабка, незважаючи на багаточисельні порушення ним чинного законодавства у період попередньої ректорської каденції?» – я отримав, ознайомившись зі «Штатним формуляром на 2015 рік» Вінницького національного технічного університету, підписаним Грабком.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.