Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


20 листопада 2015

6-го листопада 2015 року Міністерство освіти і науки України видало наказ №1151 «Про особливості запровадження переліку знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року №266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».

Пунктами 1, 2, 3 цього наказу затверджені перелік відповідностей старих та нових напрямів підготовки бакалаврів, перелік відповідностей старих та нових спеціальностей підготовки спеціалістів і магістрів та перелік відповідностей старих та нових спеціальностей підготовки кандидатів і докторів наук.

У пункті 5 цього наказу вказано – цитую: «Керівникам вищих навчальних закладів, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти та розробляють Правила прийому до вищого навчального закладу в 2016 році, до 30 листопада 2015 року подати до Міністерства освіти і науки України такі документи:

  • заяву про перехід до нового переліку спеціальностей;
  • копію ліцензії, завірену печаткою вищого навчального закладу, перелік сертифікатів про акредитацію із зазначенням серії, номера, напряму (спеціальності), освітньо-кваліфікаційного рівня та строку дії (витяг з рішення Акредитаційної комісії щодо ліцензування напрямів підготовки (спеціальностей), які не внесені до ліцензії);
  • проект акту узгодження переліку спеціальностей та ліцензованого обсягу вищих навчальних закладів, встановленої форми» – кінець цитати.

А у пункті 6 цього наказу викладені умови формування ліцензованих обсягів для нових напрямів і спеціальностей підготовки.

Як бачимо реперною датою є 30 листопада 2015 року. Тобто, до цієї дати уже не тільки потрібно привести у відповідність новим перелікам напрями підготовки бакалаврів і спеціальності підготовки магістрів у нашому університеті, але і подати відповідні акти про це до міністерства.

Але ж усі ці документи до подачі їх у міністерство повинні бути затверджені рішенням Вченої ради університету, якої у ВНТУ станом на сьогоднішню п’ятницю (20 листопада) немає, оскільки старий склад її, завершивши у жовтні 2015 року свій 5-річний термін роботи, уже не правомочний приймати такі доленосні рішення, а новий склад ще не сформований.

І оскільки 30 листопада – це понеділок, то не пізніше наступного четверга (26 листопада) уже повинно відбутися засідання Вченої ради університету у новому складі, на якому будуть затверджені усі ті документи, які ми зобов’язані до 30 листопада відіслати до міністерства

А тому адміністрації університету необхідно прискорити формування як нового складу Конференції трудового колективу, так і нового складу Вченої ради університету, виборні представники якої затверджуються таємним голосуванням на засіданні Конференції трудового колективу.

А це у свою чергу зобов’язує наш колектив провести засідання Конференції трудового колективу у новому складі не пізніше вівторка (24 листопада).

Ну і,звичайно ж, факультетам під керівництвом першого проректора необхідно до четверга (26 листопада) підготувати проекти усіх документів за своїми бакалаврськими напрямами підготовки і магістерськими спеціальностями для їх затвердження на засіданні Вченої ради університету.

Тож, як бачите, шановні колеги, усе нам доведеться робити у прискореному режимі, каталізатором прискорення якого послужив вище згаданий міністерський наказ, пункт 8 якого, до речі, звучить так: «Вищим начальним закладам, відповідно до акту узгодження переліку спеціальностей та ліцензованих обсягів вищих навчальних закладів, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, розробити та запровадити з 01 вересня 2016 року освітні програми, навчальні плани згідно з вимогами Закону України «Про вищу освіту».

Тож у розробку проектів освітніх програм і навчальних планів для нових напрямів підготовки і нових спеціальностей нам теж необхідно включитись на повну потужність уже зараз, оскільки часу залишилось не так уже і багато, адже ці проекти на затвердження на Вчену раду університету повинні бути подані не пізніше ніж у травні наступного року.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.