Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


29 грудня 2015

Завершується 2015-й рік, який кожному із нас приніс як здобутки, так і утрати. Оскільки, як прийнято в християнській моралі, «про канувшого в Лєту або добре, або нічого», я, прощаючись з 2015-им роком, теж залишаю у своїй пам’яті лише приємні спогади.

А із приємного я хотів би відзначити у першу чергу те, що саме цього року я зустрів своє 72-ліття, що само по собі є приємним досягненням, особливо на фоні того, що середня тривалість життя чоловіків в Україні не перевищує 67 років, що у 2008 році я переніс інфаркт, та що 21 грудня мою «Хонду» при виїзді з університетського внутрішнього двору на вулицю Воїнів-Інтернаціоналістів зачепила своїм боком «Нива», яка знесла у моєму автомобілі бампер і раму з фарами, а я, завдяки тому, що вчасно встиг натиснути на гальма та захисту з боку янгола-охоронця, залишився неушкодженим.

Приємною подією стало і переобрання мене Вченою радою на новий 5-річний термін  професором кафедри відновлювальної енергетики та транспортних електричних систем і комплексів Вінницького національного технічного університету.

Дуже приємною подією у 2015-ому році для мене стало народження внучки Анастасії в сім’ї мого старшого сина Віталія, яка додала світла у моєму житті додатково до того, яким освітлювали його діти мого молодшого сина Олександра – внук Юрій та внучка Софія.

Непересічною подією для мене стало успішне завершення моїм старшим сином Віталієм, доктором технічних наук, професором, завідувачем кафедри КЕЕМІГ нашого університету, міждержавного наукового проекту в рамках ОБСЄ по створенню комп’ютеризованої системи екологічного моніторингу річки Дністер, підсумки якого були підведені у столиці Молдови Кишиневі, де Віталій в статусі експерта ОБСЄ не лише зробив підсумкову доповідь, але і керував процесом освоєння роботи у цій системі експертами з придністерських країн.

Ще однією непересічною подією для мене у 2015-му році стало обрання мого молодшого сина Олександра, доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри ВЕТЕСК нашого університету, головою молодіжного відділення в Україні Всесвітньої організації інженерів з електротехніки та електроніки (ІЕЕЕ), причому, що приємно, свої голоси йому віддали 70% членів українського інституту цієї організації, перетворивши Вінницю на 2 роки у столицю IEEE Ukraine Young Professionals.

До розряду не рядових, як для 72-річного професора, можна віднести і написання мною у співдружності з членами моєї наукової школи протягом 2015-го року 10 наукових статей, 7 із яких уже опубліковані в авторитетних наукових виданнях, а ще три прийняті до опублікування у 2016 році , причому дві із них у міжнародній наукометричній базі Scopus, а також опублікування однієї монографії, одного навчального посібника та 14-ої книги із моєї історико-публіцистичної серії, розпочатої у 1991 році, – книги в електронному форматі, яка отримала назву «Продовження вибіркового електронного літопису, або ВНТУ в період трансформації диктатури в освіті в хаос», яку я виставляю на своєму персональному сайті mokin.com.ua в інформаційному блоці одночасно з публікацією цього прощання з 2015-им роком, і яку усіх моїх друзів у соціальній мережі Фейсбук та читачів мого персонального сайту прошу прийняти в якості мого Новорічного презенту в додаток до найщиріших побажань здоров’я, щастя і добра усім вам у 2016 році, що невблаганно наступає.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.