Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


24.11.2016 Науковий журнал «Вісник Вінницького політехнічного інституту» увійшов до міжнародної наукометричної бази «Копернікус» (ОНОВЛЕНО, додано постскриптум)
Вчора до Вінницького національного технічного університету надійшла приємна звістка – головний науковий журнал університету «Вісник Вінницького політехнічного інституту», який засновано ще у 1993 році і який був першим науковим журналом, заснованим в україномовному варіанті в Україні після проголошення незалежності, прийнято до міжнародної наукометричної бази «Копернікус».
09.11.2016 Аналіз причин поразки Гіларі Клінтон на президентських виборах у США
Отже 45 президента США обрано – ним став республіканець Дональд Трамп, який виграв президентські перегони у представника Демократичної партії Гіларі Клінтон.
22.10.2016 Короткий репортаж про Загальні збори Національної академії педагогічних наук України
20-го та 21-го жовтня у Києві в приміщеннях Президії Національної академії педагогічних наук України та академічного Інституту педагогіки відбулися Загальні збори академії, на яких були обговорені стратегічні пріоритети розвитку загальноосвітньої школи України та проведені довибори в академію на вакантні місця її академіків та член-кореспондентів.
24.09.2016 Особливості вступу до вищих навчальних закладів у 2017 році
Кілька днів тому МОН України виклало на свій сайт проект наказу «Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році» та самі ці «Умови…» разом з додатками до них, зауваження та пропозиції по покращенню змісту яких міністерством будуть прийматись до 30 вересня 2016 року, а сам наказ вступить в силу після його реєстрації в Міністерстві юстиції України та опублікування.
31.08.2016 Перша двадцятка університетів рейтингу 2016 року «Топ 200 Україна» та університети, розташовані у Вінниці, на їх фоні
28.07.2016 Перші підсумки вступної кампанії до ВНТУ – рейтинг пріоритетів вступників
Вчора (27 липня) завершився прийом заяв від бажаючих вступити у 2016 році до вищих навчальних закладів України, тож сьогодні ми вже маємо підсумкові кількості поданих заяв на спеціальності і спеціалізації, на які оголошено прийом – у тому числі і до Вінницького національного технічного університету.
27.06.2016 Нашій збірній команді по футболу присвячується
Нині українські вболівальники футболу дружно ганьблять нашу збірну команду по футболу, яка завершила ігри в групі за вихід до однієї восьмої фіналу, не набравши жодного очка у трьох іграх з Німеччиною, Польщею і Північною Ірландією та не забивши жодного голу – і це об’єктивно найгірший результат на цій стадії Євро-2016.
10.06.2016 Чи наблизить кінець бойовим діям у Донбасі повернення з російської в’язниці додому української героїні Надії Савченко?
25 травня 2016 року весь український народ радо зустрів звістку про те, що російський президент Володимир Путін під впливом лідерів західних країн, що підтримують Україну у справі визволення Донбасу від сепаратистських загонів, помилував засуджену до багаторічного ув’язнення українську льотчицю Надію Савченко, захоплену два роки тому у полон бойовиками і передану ними у Росію для організації судової розправи над нею.
04.06.2016 Роздуми з приводу змін, внесених Верховною Радою України до Конституції нашої держави в частині здійснення правосуддя
У четвер 2 червня 2016 року Верховна Рада України своїм рішенням, прийнятим 335 голосами її членів, внесла зміни до Конституції нашої держави в частині здійснення правосуддя, з яких розпочинається відлік нового етапу в становленні демократії і справедливості у нашій країні.
29.05.2016 Вінницький національний технічний університет у першій хвилі
Як відомо, з нинішнього року прийом до аспірантури буде здійснюватись з 1-го вересня і за новою номенклатурою спеціальностей, тож для того, щоб отримати від міністерства держзамовлення на підготовку в аспірантурі ще у цьому році, необхідно кожному вищому навчальному закладу хоча б до кінця червня отримати від міністерства ліцензію на цей вид освітньої діяльності.
20.05.2016 Бажаючим стати лікарем доцільно отримувати цю професію у Вінницькому національному медичному університеті, професори якого є дійсно професорами
Як дехто з вас, шановні читачі мого сайту, ще пам’ятає, у другій половині грудня минулого року я попав в автомобільну аварію, з якої на перший погляд вийшов неушкодженим, якщо за пошкодження не вважати синяк на грудях від удару подушкою безпеки.
14.05.2016 Автоцентр «Хонди» і страхова компанія «Арсенал» - надійні партнери
Як ви пам’ятаєте, шановні друзі, в останній декаді грудня минулого року я попав у ДТП, в результаті якої моя «Хонда» отримала серйозні пошкодження, ремонт яких новими деталями не вкладався у ту суму, на яку вона була застрахована в СК «Арсенал».
03.05.2016 Стосовно трактування наказу т.в.о. міністра Совсун про скорочення працівників
13 квітня 2016 року т.в.о. міністра Інна Совсун видала наказ №433 «Про деякі питання формування штатних нормативів», в якому «керівникам навчальних закладів та установ освіти» поставлена задача – цитую: «…забезпечити у 2016 році скорочення керівного, адміністративного, управлінського, господарсько-обслуговуючого персоналу, водіїв, робітників, які обслуговують громадські будівлі на 10 відсотків».
23.04.2016 Чому у складі Наглядової ради університету повинен бути авторитетний професор із числа тих, що працюють у ньому
Нині в університетах України на виконання вимог Закону України про вищу освіту триває процес створення Наглядових рад, яким міністерство передає контроль за діяльністю ректорів і Вчених рад, котрі, працюючи в умовах автономії, інколи трактують цю автономію як вседозволеність і наділення правом ігнорувати чинне законодавство.
15.04.2016 Хотілось би, щоб улюбленці Фортуни стали ще й улюбленцями народу
14 квітня 2016 року за підтримки 257 народних депутатів України 38-річний Володимир Гройсман за рішенням Верховної Ради України став Прем’єр-міністром України, котрий змінив на цій високій посаді Арсенія Яценюка.
10.04.2016 Вінничани у науково-методичних комісіях
6-го квітня 2016 року Міністерство освіти і науки України видало наказ №375 «Про затвердження персонального складу науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти науково-методичної ради МОН України», текст якого з’явився на відповідному сайті та в інтернеті уже наступного дня.
02.04.2016 Березень завершився кількома знаковими подіями для ВНТУ
У четвер 31 березня 2016 року у нашому університеті відбулося засідання Конференції трудового колективу та засідання Вченої ради, на яких були прийняті рішення, котрі можна додати до числа знакових подій для Вінницького національного технічного університету.
26.03.2016 В період катаклізмів для виживання колективу потрібні не протистояння у ньому, а консолідація зусиль усіх його членів.
Повернувшись пізно увечері у п’ятницю із Києва, де 25 березня брав участь у Загальних зборах Національної академії педагогічних наук України, я знайшов у своїй поштовій скриньці лист від одного із читачів мого сайту, в якому той задає запитання мені, чому я уже більше місяця не публікую матеріалів критичного змісту, і чи не є це ознакою моєї капітуляції після переобрання ректора Володимира Грабка на новий термін.
11.03.2016 Про документи міністерства, які породжують сумніви
Нині у розпалі дискусії по змісту документів, підписаних керівниками нашого міністерства для виконання вченими, що працюють у вищих навчальних закладах України. Особливо різнополюсні судження викликали положення про присвоєння вчених звань та проект документу про переатестацію на відповідність нормам цього положення доцентів і професорів, що отримали свої вчені звання раніше.
04.03.2016 Затверджена тридцять перша дисертація, написана під моїм науковим керівництвом (ОНОВЛЕНО, додано постскриптум)
25 лютого 2016 року відбулося засідання атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України, на якому були затверджені кандидатські та докторські дисертації, що були захищені в Україні впродовж 2015 року і позитивно оцінені відповідними експертними радами.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.