Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

Увечері 6 липня, коли мені набридло слухати на 112 телеканалі про деталі того, як регламентний комітет Верховної Ради України в черговий раз відмовляє Генеральному прокурору Юрію Луценку в підтримці подання про зняття недоторканості з народного депутата – цього разу Полякова, я переключив телевізор на телеканал NEWSONE, який хоч і має англійську назву, але працює в українському телепросторі.

У цей час на телеканалі NEWSONE розпочалася авторська передача Євгена Червоненка, одного із колишніх «любих друзів» Віктора Ющенка та міністра інфраструктури України в уряді Юлії Тимошенко, який був колись також і народним депутатом України, і губернатором Запорізької області, і досить відомим спортсменом-автогонщиком.

Я вирішив послухати Євгена Червоненка - і те, що я почув у купі з іншими сентенціями, висловленими ним протягом години ефірного часу, мене і здивувало, і обурило. Я не слухаю російські телеканали, а лише читаю інколи у соціальній мережі Фейсбук відгуки про направленість їхніх передач, але, порівнюючи зміст цих відгуків зі змістом передачі українського телеканалу NEWSONE в годину, коли він транслював авторську передачу Євгена Червоненка, роблю висновок, що позиція цього українського телеканалу не поступається своєю антиукраїнською спрямованістю позиціям російських телеканалів.

А для того, щоб не бути голослівним, привожу деякі тези із почутого з уст Євгена Червоненка у його авторській передачі. Отож:

1). Треба серйозно віднестись до заяви президента-втікача Віктора Януковича, який звинувачує лідерів Майдану в організації державного перевороту, оскільки є докази, що переворот таки мав місце, і втікав Янукович тому, що його хотіли вбити і стріляли йому вслід – і для Міжнародного суду з прав людини, коли він туди звернеться, цих доказів буде достатньо.

2). Не слід судити бійців БЕРКУТу за загибель людей на Майдані, оскільки снайперські рушниці на Майдан першим приніс один із лідерів народного спротиву Пашинський, а після масового розстрілу, в якому одними з перших були застрелені бійці БЕРКУТу, другий лідер народного спротиву Парубій організовував відхід снайперів з готелю «Дніпро».

3). Не є державницькою позиція, коли лідери держави відмовляються купувати в Росії вугілля для ТЕС по 80, але збираються його купувати в США по 110 і формулу «Ротердам +» збираються замінити на формулу «Пенсільванія+».

4). Партія «Свобода», члени якої блокують проходження товарів на кордонах з Росією і «ДНР» та «ЛНР», своїми діями веде до загибелі української держави, яка із-за цього блокування перестане бути транзитною державою і не лише втратить мільярди доларів доходу від транзиту її територією газу, аміаку та інших російських товарів, але зробить нікому не потрібними ні наші газопроводи, ні наші аміакопроводи, ні нашу залізницю, ні наші порти, а усе, що раніше в Європу йшло із Росії та Казахстану і Китаю через Україну, піде тепер через Білорусь і країни Прибалтики.

5). НАТО ніколи не візьме в свої ряди Україну, оскільки не захоче псувати відносини з Росією, тож потрібно не приймати доктрину про орієнтацію на НАТО, а домовлятись українським урядовцям з Росією про відновлення дружби, без якої Україна сама не виживе.

6). Україна втратила Крим у першу чергу тому, що прийняла жорсткий по відношенню до російськомовних громадян України закон про мови.

7). Намагаючись відібрати у втікача Фірташа підприємства по виробленню добрив, українські урядовці наносили шкоди не лише Фірташу, а і своїй державі, оскільки зупинка підприємств Фірташа привела окольними шляхами до експансії в Україну добрив з російських заводів.

Почувши усе, висловлене вище, само собою народилось запитання до Євгена Червоненка: «Чи не допомагає він своєю авторською передачею російським Кисельовим і Соловйовим вести наступальні дії в гібридній війні, розпочатій Росією проти України?»

Само собою також народилось запитання і до української прокуратури та правоохоронних органів:«А чи варто в період гібридного протистояння України з Росією допускати в український телепростір передачі, що підспівують російським телеканалам, послабляють довіру українського народу до влади, посилюють безнадію та бачать вихід лише у васальному підпорядкуванні Росії?» - Адже саме такою, на мій погляд, є авторська програма Євгена Червоненка.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.