Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


6 травня 2015

Вчора від одного із членів ректорату мені стало відомо, що 5-го травня на засіданні ректорату ректор нашого університету Володимир Грабко повідомив, що в університеті сталася подія надзвичайного характеру.

Суть цієї події полягає у тому, що один із наших студентів записав на мобільний телефон відео картинку, на якій один із викладачів нашого університету кидає старості групи залікову книжку з вкладеними у неї гривнями, супроводжуючи цей жест словами, що гривня нині знецінена, тож платити йому за лояльність на екзамені група повинна у твердій валюті.

Розповівши про суть цієї надзвичайної події, ректор Володимир Грабко не назвав ні імені викладача, який є її головним героєм, ні факультету на якому ця подія сталася, а попросив лише деканів усіх факультетів, аби вони попередили завідувачів кафедр на засіданнях своїх деканатів, щоб ті зобов’язали усіх викладачів уважно прочитати Закон України про запобігання корупції і дотримуватись його основних положень.

Після отримання цієї інформації у мене одразу ж виникли два запитання:

1). Чому ректор Володимир Грабко не озвучив на засіданні ректорату прізвище викладача, причетного до цієї події, як того вимагає Закон України про вищу освіту у Статті, присвяченій прозорості прийняття рішень і їх гласності?

2). Чому ректор Володимир Грабко на цьому ж засіданні ректорату не створив комісію на чолі з проректором для встановлення достовірності показаної йому відео картинки і визначення міри покарання її головному герою, в разі, якщо ця відео картинка не є відеомонтажем, як того вимагає Закон України по запобіганню корупції?

Відповіді на ці запитання потрібно знати усім членам нашого колективу уже хоча б тому, що через кілька годин після оголошення ректором на ректораті вище вказаної інформації по університету пішла «гуляти» чутка про те, що героєм цієї надзвичайної події є один із викладачів факультету електроенергетики та електромеханіки, якому уже навіть дали прізвисько «Видмиш-2». Тож якщо це не так, то викладачам цього факультету буде неприємно і некомфортно від того, що і студенти, і викладачі інших факультетів можуть підозрювати в скоєнні цього корупційного дійства кожного з них, непричетних до його скоєння.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.