Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


11 грудня 2013

Незважаючи на вчорашні запевнення Віктора Януковича на зустрічі з попередніми президентами України, що він є прихильником налагодження переговорного процесу між владою та учасниками Євромайдану, сьогодні вночі Беркут у взаємодії з внутрішніми військами і «тітушками» продовжив процес витіснення мітингувальників з зайнятих площ і руйнування створених ними барикад.

Це свідчить про те, що або наш президент уже втратив контроль за діями підпорядкованих йому високопоставлених підлеглих, котрі безпосередньо керують Беркутом і внутрішніми військами і слухаються команд уже не його, а когось іншого, або він остаточно вирішив відмовитися від євроінтеграції і стати на шлях перетворення України в державоподібне утворення, економічно і політично підпорядковане Росії, на кшталт Білорусі.

І повернути Віктору Януковичу контроль за діями підлеглих чи повернути його знову у бік євроінтеграції можуть тільки сотні тисяч нових учасників Євромайдану як у Києві так і в обласних центрах України, котрі поповнять ряди тих, хто там уже стоїть, незважаючи на загрозу побиття і арешту з боку міліції, внутрішніх військ і Беркуту.

І мені хочеться вірити, що у нашого президента спрацює почуття відповідальності перед Україною майбутнього, і він змусить своїх високопоставлених підлеглих відмовитись від тактики розгону Євромайдану та перейти до тактики пошуку взаємоприйнятних рішень.

А щодо викладачів нашого університету, то студентський Євромайдан їм уже приніс дивіденди, оскільки з метою ненадання нашим викладачам законної можливості після 17 грудня їхати до Києва на Євромайдан для участі в ньому аж до 31 грудня без небезпеки бути звільнененими за прогули, міністерство додало нам коштів на виплату зарплати, і ректор Володимир Грабко у понеділок на засіданні ректорату оголосив, що він не буде підписувати заяви про неоплачувані відпустки в період з 17-го по 31-е грудня, і що усі викладачі зобов’язані у цей період працювати, незважаючи на відсутність занять зі студентами – займатись науковою і методичною роботою та написанням монографій, підручників і навчальних посібників, що буде контролюватись. А наші студенти у зв’язку з відсутністю занять у цей період, що були відпрацьовані у попередні місяці додатковими парами, отримали можливість поповнити ряди Євромайдану, оскільки наш міністр Дмитро Табачник офіційно заявив, що у вільний від занять час студенти можуть робити усе, що вони вважають за потрібне.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.