Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


23.05.2013 А за ВАК-івськими нормативними документами губернатор Харківщини Михайло Добкін доктором наук ще б не став!
Вчора, 22 травня 2013 року на сайті LB.ua з’явилася публікація під заголовком: «Добкину присвоили доктора наук», в якій повідомляється, що зі слів мера Харкова Геннадія Кернеса, висловлених ним 22 травня на засіданні міськради Харкова, губернатор Харківщини Михайло Добкін успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук.
18.05.2013 Про рейтинги доріг і вищих навчальних закладів
У березні і квітні, добираючись автомобілем до Києва для участі в засіданнях Президії Національної академії педагогічних наук України в якості її радника, я класифікував відрізки дороги між Вінницею та Києвом на 4 класи, до першого із яких відносив такі, якими їхати приємно, до другого – такі, якими їхати неприємно, але безпечно, до третього – такі, якими їхати і неприємно, і небезпечно, та до четвертого – такі, якими їхати не можна.
10.05.2013 А таки не Віталій Портников правий, а Мустафа Найєм!
Обидва ці журналісти для мене є моральними авторитетами, тож коли по відношенню до «перевороту» на каналі ТВі, вони пішли на різні боки «барикади», я не знав кому із них вірити, і хто із них правий.
28.04.2013 Інформація, яка є корисною аспірантам, докторантам та їх науковим керівникам і консультантам
10 днів тому (тобто 18 квітня) я, як посередник між нашим університетом та міжнародною наукометричною базою РІНЦ (Російський Індекс Наукового Цитування), яку формує у Москві Наукова електронна бібліотека Росії, і до якої внесено уже більше 36 тисяч наукових журналів з різних країн, серед яких лише 7 тисяч складають російські наукові журнали, отримав повідомлення від менеджерів бази РІНЦ, що два наші університетські наукові журнали – паперовий «Вісник Вінницького політехнічного інституту» та електронний «Наукові праці Вінницького національного технічного університету» – внесені до бази РІНЦ. У цьому ж повідомленні я отримав логін та пароль доступу до програми XML-розмітки метаданих статей із цих наших журналів для бази РІНЦ.
21.04.2013 Чого очікувати від втілення співвідношення 1 до 18 у вищих навчальних закладах
Після оприлюднення на моєму сайті 19.03.2013 р. інформації на тему «І знову про автомобільні дороги та освітню частину програми президента», у якій було охарактеризовано у тому числі і проблеми, що виникнуть у ВНЗ після впровадження рекомендованого президентською програмою, починаючи з 2013 року, співвідношення викладачів і студентів у межах 1 до 18, у ЗМІ та на немалій частині редакційних і персональних сайтів з’явилось багато публікацій на цю тему, поза увагою яких однак залишився один надзвичайно важливий наслідок цього впровадження, який заслуговує на те, щоб на ньому зупинитись детальніше.
13.04.2013 Про телевізійне шоу Савіка Шустера і розмови навколо нього
У п’ятницю 12 квітня, довідавшись із рекламного оголошення, що програмою чергового випуску телевізійного шоу Савіка Шустера на телеканалі «Інтер» буде з’ясування причин амністування Юрія Луценка, а владу на передачі представлятиме у тому числі і міністр освіти і науки Дмитро Табачник, я теж включив телевізор і підключився до числа шоуманів Савіка.
06.04.2013 Їхав за однією медаллю, а отримав дві
4-го квітня у Києві відбулися Загальні збори Національної академії педагогічних наук України, в яких в якості академіка по відділенню вищої освіти та радника президії взяв участь і я.
29.03.2013 Про два важливих фактори забезпечення високої ефективності аспірантури
Але, перш ніж перейти до викладення суті і обгрунтування важливості цих факторів, зробимо невеличку історичну довідку.
19.03.2013 І знову про автомобільні дороги та освітню частину програми Президента
У середу 13-го березня, їдучи власним автомобілем до Києва для участі в засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України в якості її радника, та у четвер 14-го березня, повертаючись із Києва до Вінниці, я мав змогу оцінити якість ремонту автомобільних доріг між Вінницею та Житомиром.
10.03.2013 Про нагородження мене Верховною Радою України ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ та присвоєння мені звання IEEE Senior Member
Верховна Рада України напередодні мого 70-річчя за представленням Асоціації народних депутатів України попередніх скликань нагородила мене ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ За особливі заслуги перед Українським народом №848, яку підписав Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
08.03.2013 Кращій половині людства присвячується
Дорогі, або шановані, або поважні, або любимі, або авторитетні, або просто красиві тілом чи душею, або такі, що уособлюють в собі усе це одночасно, дівчатка, дівчата, дами, матері, бабусі і прабабусі!
01.03.2013 Інформація, що є корисною для науковців як нашого університету, так і інших
Сьогодні (1-го березня) я відіслав до Москви на адресу НАУКОВОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ БІБЛІОТЕКИ Росії (у подальшому «НЕБ») два екземпляри договору, підписаного ректором нашого університету, професором Грабком на умовах, попередньо узгоджених мною, як головним редактором університетського наукового журналу «Вісник Вінницького політехнічного інституту» (у подальшому «В-ВПІ») та електронного наукового журналу «Наукові праці Вінницького національного технічного університету» (у подальшому «НП-ВНТУ»), з керівниками «НЕБ», яка є власником міжнародної наукометричної бази РІНЦ (Російський Індекс Наукового Цитування), про входження до РІНЦ обох цих наших наукових журналів.
22.02.2013 Про те, як можна отримувати перемоги, не беручи участь у боротьбі за них
У п’ятницю 22 лютого 2013 року в Україні відбулися дві знакові події – нарешті відкрилася 2-а сесія Верховної Ради України 7-го скликання та відбулася 4-годинна зустріч у телеефірі Президента нашої держави Віктора Януковича з громадянами України, що проживають у різних її куточках.
16.02.2013 У підтримку концептуальних засад реформування вищої освіти, запропонованих ректором НТУУ «КПІ», академіком Згуровським
У №5 від 8.02.2013 р. щотижневика «Дзеркало тижня. Україна» опублікована стаття ректора НТУУ «Київський політехнічний інститут», академіка НАН України та НАПН України Михайла Згуровського під назвою «Концептуальні засади реформування вищої освіти», у якій він сформулював і обґрунтував 11 таких засад.
09.02.2013 Чи усвідомлювали судді ВАСУ, що завдяки їх рішенню Олександр Домбровський стартував на більш високу політичну орбіту?
У п’ятницю 8 лютого 2013 року інтернет приніс повідомлення, що судді Вищого Адміністративного Суду України, розглянувши позов колишнього народного депутата від опозиції Кармазіна, позбавили статусу народних депутатів України Павла Балогу, який обраний по одному із мажоритарних округів Закарпаття, та Олександра Домбровського, який обраний по мажоритарному округу №11 міста Вінниці, тобто того округу, який у Верховній Раді України 1-го скликання у якості народного депутата України у період з 1990-го по 1994-й роки представляв я.
03.02.2013 Дороги, які ми вибираємо
У середу 30 січня у другій половині дня я виїхав до Києва, аби наступного дня зранку взяти участь у черговому засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України у статусі її радника.
24.01.2013 Ознайомлення з Актом КРУ
Сьогодні, тобто у четвер 24 січня 2012 року, у проміжок часу з 10-ї години до 11-ї години 40 хвилин в офісі фінансового контролю закладів освіти і науки Вінницького обласного управління Фінансової інспекції України я знайомився з Актом перевірки Вінницького національного технічного університету інспекторами цього управління.
18.01.2013 Незрозуміло! - Чому?
На початку осені 2012 року, коли до університету прийшли ревізори КРУ з плановою перевіркою, яку вони здійснюють кожні 2-2,5 роки, я попросив головного бухгалтера Ліану Нечепуренко не забути і мене ознайомити з актом цієї перевірки, який буде складено за її результатами, адже діапазон перевірки, що має своїм початком 01 березня 2010 року, охоплює і ті півроку, у які керував університетом в якості ректора ще я.
14.01.2013 Інформація про ювілейні поздоровлення та ще про дещо
І почну цю свою інформацію я зі слів подяки усім, хто особисто, телефоном чи СМС-кою поздоровив мене з ювілеєм і нагородженням найвищою академічною нагородою – медаллю «Григорій Сковорода» та побажав мені здоров’я і успіхів.
03.01.2013 Враження від ще одного проекту Закону України про вищу освіту, запропонованого народними депутатами С.В. Ківаловим, Г.М. Калетніком і М.П. Сорокою
Напередодні Нового року жителі Інтернету мали змогу ознайомитись ще з одним проектом Закону України про вищу освіту, запропонованим на 79 сторінках почесними ректорами університетів із Одеси, Вінниці і Рівного – народними депутатами С.В. Ківаловим, Г.М. Калетніком і М.П. Сорокою, який я в подальшому для словесної економії називатиму проектом ККС.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.