Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


1 червня 2013

У №19 за 31 травня – 07 червня 2013 року щотижневика «Дзеркало тижня. Україна» в якості додатку до статті Олесі Леновицької «На шляху до відповідального співробітництва» опубліковано РЕЙТИНГ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ У 2013 РОЦІ – «ТОП 200 УКРАЇНА»

Цей рейтинг визначено кафедрою ЮНЕСКО при НТУУ «КПІ» за світовими «Правилами аудиту рейтингів (IREG Ranking Audit Rules)» з використанням інформації про досягнення українських вищих навчальних закладів у 2012 році.

У цьому рейтингу наш Вінницький національний технічний університет, набравши сумарно 27,69 балів, посів 26 місце, опустившись, на жаль, на 2 місця у порівнянні з 2012 роком, в якому ми з 27,71 балів, посідали 24 місце.

І за одним із основних критеріїв – критерієм «Якість науково-педагогічного потенціалу», за яким у 2012 році з 14,46 балами мали 11-й результат, ми теж опустились на один щабель, оскільки набрали у 2013 році за цим критерієм лише 14,17 балів, що є 12 результатом.

Але, незважаючи на те, що рейтингові результати нашого університету станом на початок 2013 року дещо погіршились у порівнянні з початком 2012 року, ми все одно і у 2013 році зі своїм 26 місцем залишаємось кращим за цим академічним рейтингом університетом у Вінниці, оскільки Вінницький національний медичний університет імені М.Пирогова (ВНМУ), набравши 27,22 балів, за цьогорічним рейтингом посів 28 місце, Вінницький національний аграрний університет (ВНАУ), набравши 15,67 балів, посів 132 місце, Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського (ВДПУ), набравши 14,15 балів, посів 161 місце, а Вінницькому фінансово-економічному університету (ВФЕУ), який у минулорічному рейтингу посідав 143 місце, у цьогорічному рейтингу серед 200 кращих ВНЗ України місця не знайшлося взагалі.

Цікаво порівняти університети Вінниці за найбільш об’єктивним рейтинговим показником «Якість науково-педагогічного потенціалу», адже саме на значення цього показника повинні звертати увагу у першу чергу випускники шкіл, бажаючі отримати якісну вищу освіту. Цей показник у цьогорічному рейтингу має значення 14,17 балів у нашого ВНТУ; 14,84 балів у ВНМУ; 5,27 балів у ВНАУ та 4,36 балів у ВДПУ.

До речі, нижчими за наше мають значення показника «Якість науково-педагогічного потенціалу» у цьогорічному рейтингу і такі наші конкуренти у боротьбі за абітурієнта, як Національний університет «Львівська політехніка» – 8,64; Львівський національний університет ім. І. Франка – 5,64; Одеський національний політехнічний університет – 6,08; Одеський національний університет ім. І. Мечникова – 6,87; Національний університет «Києво-Могилянська академія» – 12,98; Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана – 8,62; Київський національний торговельно-економічний університет – 6,94. У цьому ж діапазоні і нижче знаходяться значення даного показника і в усіх інших університетах регіонів, сусідніх з Вінниччиною.

Тож, шановні випускники шкіл, ВНТУ чекає на вас!

Ви не пошкодуєте, якщо поступите до нас, оскільки окрім відзначеного академічним рейтингом висококваліфікованого професорсько-викладацького складу наш університет має ще багато такого, чого не мають інші університети – це і повна комп’ютеризація навчального процесу за усіма спеціальностями та можливість взяти участь у першості світу з програмування, східноєвропейський півфінал якого щорічно проводиться саме в нашому університеті, це і навчальні лабораторії, оснащені обладнанням, поставленим нашому університету провідними західними фірмами на спонсорських засадах, це і 100-процентне забезпечення іногородніх студентів місцями в кімнатах гуртожитків, обладнаних Інтернетом, це і студентська їдальня з вартістю обідів в межах 10 гривень, це і прекрасний стадіон з рекортановим покриттям бігових доріжок, це і льодовий палац, в якому протягом року усі студенти на уроках фізкультури мають можливість безкоштовно кататись на ковзанах, це і тенісні корти для великого тенісу, і тенісні зали для настільного, підземний та відкритий тири для стрільби з лука, тренажерна зала, волейбольні і баскетбольні зали в університеті та майданчики у спортивно-оздоровчому таборі на березі Південного Бугу в районі Ладижинського водосховища, це високий рівень розвитку студентського самоврядування та наявність можливостей огранки культурно-мистецьких талантів, це ще багато чого іншого, у чому ви зможете брати участь, ставши студентами нашого університету.

Але, мабуть, головним для вас є те, що дипломи нашого університету роботодавцями визнаються не лише в Україні, про що свідчить перше місце, віддане у рейтингу КОМПАС нашим випускникам минулих років роботодавцями з Центрального регіону, до якого входять сім областей, але і визнання дипломів нашого університету в усіх країнах світу, про що свідчить як те, що багато наших випускників працюють за отриманим інженерним чи менеджерським фахом у США, Канаді, Федеративній Республіці Німеччині, Ізраїлі, Швейцарії, Росії, Польщі та інших розвинених країнах світу, так і те, що серед студентів нашого університету є багато громадян країн Азії, Америки, Африки, Європи, особливо громадян Китаю, котрі в неавторитетні університети, дипломи яких не визнаються у їхній країні, на навчання за кордон не їдуть взагалі.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.