Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


10 березня 2013

Верховна Рада України напередодні мого 70-річчя за представленням Асоціації народних депутатів України попередніх скликань нагородила мене ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ За особливі заслуги перед Українським народом №848, яку підписав Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Оскільки підписання цієї грамоти, яка має статус Державної нагороди і нагрудний знак у вигляді медалі, відбулося за кілька місяців до мого 70-річчя, то вона була передана з Верховної Ради України до Правління Асоціації народних депутатів України попередніх скликань для вручення мені на Загальних зборах Асоціації у січні 2013 року, тобто через кілька днів після Ювілею в ювілейний місяць.

Напередодні січневих зборів пролунав телефонний дзвінок з Правління Асоціації, із якого я, власне, і дізнався вперше про нагородження, а також і про те, що планується вручення мені нагороди на цих Зборах. Але оскільки я у ці дні хворів грипом і не міг поїхати до Києва, то у Правлінні Асоціації вирішили надіслати до Вінниці повноважного представника для вручення мені найвищої парламентської нагороди на лютневому засіданні Вченої ради нашого університету.

У зв’язку з проведенням у нашому університеті у той лютневий день, коли мала засідати Вчена рада, міжнародних заходів, присвячених Дністру, то це лютневе засідання Вченої ради було перенесене на 6-е березня.

А тому саме 6-го березня на засіданні Вченої ради нашого університету повноважний представник Правління Асоціації народних депутатів України попередніх скликань, народний депутат Верховної Ради України 1-го скликання Віталій Хижняк, виконуючи доручення Правління Асоціації, і вручив мені ПОЧЕСНУ ГРАМОТУ За особливі заслуги перед Українським народом та прикріпив на мої груди нагрудний знак, що символізує цю нагороду.

Вручення грамоти ВР України

Вручення грамоти ВР України

Тож тепер я маю повний комплект Державних нагород за усіма видами своєї діяльності – орден «За заслуги» від Президента України за ініціативну та результативну роботу ректором Вінницького державного технічного університету, якому за досягнутими результатами Указом Президента України було надано статус національного, ПОЧЕСНУ ГРАМОТУ За особливі заслуги перед Українським народом від Верховної Ради України за внесок у боротьбу за створення і зміцнення незалежної української держави у статусі народного депутата України 1-го скликання та керівника кількох громадських організацій обласного рівня у наступні роки, дві академічні медалі – «Костянтин Ушинський» та «Григорій Сковорода» від Національної академії педагогічних наук України за наукові досягнення і Золоту медаль української журналістики від Національної спілки журналістів України за написання протягом 19 років 12 книг історико-публіцистичного жанру.

Цього ж таки дня увечері після засідання Вченої ради університету мені надійшов лист з найбільшого всесвітнього технічного професійного товариства вчених і дослідників Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), заснованого у 1884 році та об’єднуючого більше 400000 фахівців з більше ніж 160 країн світу, з моєю новою карткою IEEE Senior Member – це звання було присвоєно мені на останньому засіданні спеціальної комісії IEEE.

Зауважу, що для присвоєння звання Senior Member недостатньо просто сплатити членські внески, а потрібно бути визнаним фахівцем з потужним науковим та винахідницьким доробком.

Як мені стало відомо, ініціаторами висунення мене на отримання звання Senior Member стали четверо відомих вчених, які одночасно є і винахідниками в галузі інженерії та вже мають звання Senior Member – це завідувач кафедри автоматики та інформаційно-вимірювальної техніки ВНТУ, професор Роман Квєтний; професор кафедри автоматизації експериментальних досліджень НТУУ «КПІ» Євген Володарський; декан факультету електроенергетики та автоматики НТУУ «КПІ», професор Олександр Яндульський та завідувач кафедри інформаційно-обчислювальних систем та управління ТНЕУ, професор Анатолій Саченко. Тож, отримавши звання Senior Member, я висловлюю глибоку вдячність моїм іменитим колегам за їх віру в те, що я є достойним цього високого звання.

На завершення цього матеріалу я хочу звернути Вашу увагу, шановні читачі, на те, наскільки непересічним є звання IEEE Senior Member. Про це свідчить, перш за все, те, що в Україні на сьогодні налічується лише 63 особи, які мають це високе звання. У нас у Вінниці донедавна звання Senior Member мав лише професор Роман Квєтний, а віднині до нього приєднався ще й я.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.