Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


7 червня 2013

31 травня адміністрацією нашого університету в університетському часописі «Імпульс» оголошено конкурс на заміщення посад директорів навчально-наукових інститутів університету, які стають вакантними з 1-го вересня нинішнього року.

Згідно з умовами конкурсу претенденти в директори інститутів повинні подавати свої заяви про участь у конкурсі і комплекти супровідних документів до цих заяв упродовж 15 днів з дня оголошення конкурсу, тобто останнім днем подачі документів для участі у цьому конкурсі є 15-е червня 2013 року. Але оскільки 15-е червня є вихідним днем – адже це субота, то документи про участь у конкурсі потрібно подати до кінця робочого дня у п’ятницю 14 червня. Тобто, на зібрання усіх необхідних документів і усіх необхідних віз на них залишився лише один тиждень.

Звичайно, підготувати список опублікованих наукових і навчально-методичних праць та завірити його у вченого секретаря вистачить і пари днів, як і одного дня вистачить для медичного обстеження у психіатричній лікарні та отримання довідки про відсутність протипоказань для роботи зі студентами.

Але на звіт про виконану роботу на попередній посаді, який для претендентів із числа завідувачів чи професорів кафедр повинен затверджуватись на засіданні цих кафедр, а для претендентів із числа нинішніх директорів інститутів або їх заступників повинен затверджуватись на засіданні вченої ради керованого ними інституту, одного-двох днів може і не вистачити, адже і засідання кафедр і засідання вчених рад інститутів є плановими і треба підготувати свій звіт у термін до проведення цього планового червневого засідання, яке до того ж повинно відбутися не пізніше 14 червня. Тож часу у претендентів на посади директорів усіх наших восьми навчально-наукових інститутів «на розкачку» немає.

Згідно з університетським «Положенням про обрання ...» засідання Конференції трудового колективу інституту, присвячене конкурсному обранню директора, повинно відбутися протягом місяця від дня завершення прийому документів від претендентів, тобто не пізніше 15 липня 2013 року. Але оскільки з 1-го липня увесь професорсько-викладацький склад університету йде у відпустку аж до кінця серпня, то засідання Конференцій трудових колективів інститутів, присвячені конкурсному обранню директорів, необхідно провести до 30 червня 2013 року, а точніше, до 28 червня 2013 року, оскільки 29-е і 30-е червня – це вихідні дні – субота і неділя. Тож незабаром наші навчально-наукові інститути отримають нових чи оновлених старих директорів, обраних на конкурсних засадах.

Станом на сьогодні – 7 червня 2013 р. – подав заяву ректору університету на отримання допуску до участі в конкурсі на заміщення посади директора зі всіма необхідними документами лише один претендент – у цій заяві завідувач кафедри відновлювальної енергетики і транспортних електричних систем та комплексів, доктор технічних наук Олександр Мокін просить допустити його до участі у конкурсі на заміщення посади директора навчально-наукового інституту електроенергетики та електромеханіки.

Олександру Мокіну 15 червня виповниться 31 рік. 10 років тому після отримання кваліфікації магістра електромеханіки він розпочав роботу в університеті на посаді молодшого наукового співробітника, який у 25 років, навчаючись в заочній аспірантурі, за рік до її закінчення успішно захистив у спецраді при НТУУ «КПІ» кандидатську дисертацію за науковою спеціальністю «Електротехнічні комплекси та системи». Одночасно за сумісництвом він працював на посаді асистента, а потім старшого викладача кафедри «Електромеханічні системи автоматизації у промисловості та на транспорті», з якої після відкриття в університеті нової інженерної спеціальності «Транспортні електричні системи і комплекси» виділилась нова кафедра «Відновлювальна енергетика і транспортні електричні системи та комплекси», яку він очолив уже маючи не лише науковий ступінь кандидата технічних наук, але і вчене звання доцента. Навчаючись в докторантурі, за сумісництвом Олександр Мокін продовжував керувати цією кафедрою. Ще до завершення докторантури він представив до захисту докторську дисертацію, яку успішно захистив рік тому, ставши одним з наймолодших докторів технічних наук в Україні.

Олександр Мокін є автором 97 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 2 монографії, 4 навчальних посібники (у тому числі 2 з грифом міністерства), 63 наукові статті, опубліковані в наукових журналах, акредитованих в ДАК МОН України, 2 доповіді у Хорватії та США на конгресах ІМЕКО та ІЕЕЕ, 14 патентів на корисні моделі та 5 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір. Як експерт в галузі електроенергетики та електромеханіки він входить до складу редколегій двох наукових журналів і до складу спеціалізованої вченої ради по захисту кандидатських дисертацій в галузі електроенергетики та електромеханіки. Він є відповідальним по нашому університету за вчасність подачі до міжнародної наукометричної бази РІНЦ матеріалів, що публікуються в університетських наукових журналах «Вісник ВПІ» та «Наукові праці ВНТУ». Нині Олександр Мокін керує підготовкою кандидатських дисертацій 4 аспірантами, а в якості відповідального виконавця брав і бере участь у виконанні кількох наукових тем, присвячених дослідженням і розробці нових відновлювальних джерел електричної енергії. Він є також автором запатентованої комп’ютерної програми автоматичного формування електронного розкладу занять в інституті електроенергетики та електромеханіки, котра нині уже використовується і у деяких інших навчально-наукових інститутах нашого університету.

Олександру Мокіну, в разі обрання його директором інституту, буде легко втілювати в життя Закон України та Указ Президента України про заборону тютюнопаління у громадських місцях, а також наказ Міністра освіти і науки України про заборону тютюнопаління в корпусах і на території навчальних закладів, оскільки він ніколи не палив цигарки і не збирається долучатись до тютюнопаління.

На підставі вище викладеного можна прогнозувати, що в разі обрання за конкурсом Олександр Мокін буде науково та організаційно спроможним і психологічно вмотивованим директором навчально-наукового інституту електроенергетики та електромеханіки нашого університету.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.