Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

І почну цю свою інформацію я зі слів подяки усім, хто особисто, телефоном чи СМС-кою поздоровив мене з ювілеєм і нагородженням найвищою академічною нагородою – медаллю «Григорій Сковорода» та побажав мені здоров’я і успіхів.

Вибачайте, що не дякую поіменно, оскільки не хочу накликати на когось із вас, хто ще при посаді, такі ж біди, які випали на долю призначених ще мною 14 перспективних деканів, заради виведення яких зі складу Вченої ради університету, ректор наважився навіть на такі непопулярні у світі вищої освіти дії, як ліквідація одночасно усіх факультетів, що одразу ж викинуло наш університет із когорти провідних вишів країн Європи і Північної Америки, де немає жодного університету, в структурі якого не було б факультетів.

Признаюсь, я не очікував, що саме у такий спосіб ректор Володимир Грабко відреагує на мою заяву у розмові з ним, що, в разі погіршення справ в університеті, у 2015 році я знову буду брати участь у виборах ректора в якості претендента, аби, повернувшись на цю посаду, знову вивести наш університет у число лідерів і за якістю освіти та науки, і в питанні забезпечення квартирами, і в плані матеріального заохочення за активну життєву позицію і генерування нових ідей. І лише нещодавно, після розмови з одним із високих посадовців з нашого міністерства, я усвідомив, що саме у відповідь на цю мою заяву ректор вирішив завчасно розпочати процес виведення із числа тих, хто у 2015 році голосуватиме, найбільш імовірних моїх прихильників.

Приймаючи поздоровлення з ювілеєм, від одного професора крім поздоровлення я почув також негативну оцінку моєму зверненню до прокуратури зі скаргою на дії ректора по ліквідації факультетів. Професору здалося, що я у такий спосіб вирішив засадити ректора до в’язниці. Довелось мені цьому професору пояснити, що у своєму зверненні до прокуратури я лише просив зобов’язати ректора відмінити його наказ про ліквідацію факультетів, як такий, що виданий всупереч вимогам чинного Закону України про вищу освіту. Це на грудневому засіданні Вченої ради університету підтвердив і сам ректор Володимир Грабко, якого у прокуратурі з моїм листом ознайомили і запевнили, що вони ним займатись не будуть. Адже, як було роз’яснено уже мені, згідно зі змінами, внесеними Верховною Радою України в Закон України про прокуратуру, починаючи з листопада 2012 року, накази ректорів на предмет дотримання вимог чинного законодавства за дорученням керівників міністерства зобов’язані розглядати працівники юридичного відділу цього міністерства.

Прощаючись з цим професором, я сказав йому, що якби ставив за мету засадити ректора до в’язниці, то написав би зовсім про інші речі. Тож і ректору Володимиру Грабку, і його прихильникам хвилюватись поки-що зарано, адже до 2015 року – року перевиборів ректора ще цілих два з половиною роки. І якщо він зі своєю командою керуватиме університетом не гірше, ніж керував я, то і мене у 2015 році навряд чи потягне назад до ректорського кабінету, та й у працівників університету навряд чи виникне бажання замінити кимось іншим успішно працюючого керівника.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.