Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


2 березня 2012

2-го березня 2012 року у конференц-залі нашого університету відбувся заключний 3-ій тур традиційного щорічного конкурсу «Міс Наука», який проводився уже вп’яте.

Нагадаю, що попередніми переможцями цього конкурсу були: у 2007 році — студентка програми магістерської підготовки наукового спрямування за напрямком менеджменту Олена Гіль, у 2008 році студентка цієї ж програми за напрямком машинобудування Тетяна Ярошенко, у 2009 році студентка цієї ж програми за напрямком менеджменту Наталя Желюк, а у 2010 році студентка цієї ж програми за напрямком екології Анна Васильчук. Усі вони після перемоги паралельно працювали за сумісництвом помічницями ректора на частку ставки, що складало додатковий бонус для переможця. Для них заключний третій тур конкурсу проводився у серпні, а дипломи переможців і грошову премію від ректора у 1000 гривень вони отримували 31 серпня під час свята «Посвята в першокурсники» на стадіоні університету в присутності щойно прийнятих до університету та їхніх батьків і друзів, а також своїх батьків і друзів, тобто, в присутності кількох тисяч глядачів. До речі, першим туром конкурсу був відбір із випускниць бакалаврату згідно з їхніми науковими і навчальними досягненнями кращих із кращих на вакантні місця в магістратурі наукового спрямування, який проводився відбірковими комісіями кожного із восьми навчально-наукових інститутів університету. Другий тур цього конкурсу проводила конкурсна комісія Інституту магістратури, аспірантури і докторантури, яка відбирала із числа студенток, зарахованих на магістерську програму наукового спрямування, 7 переможців 2-го туру. А конкурсну комісію у третьому турі очолював уже сам ректор, який спонсорував конкурс і із стипендії академіка НАПН України якого виплачувались премії тим конкурсанткам, які вибороли звання «Міс Наука» та «Віце-міс Наука».

Оскільки у 2011 році новий ректор університету, професор Володимир Грабко відмовився від проведення цього конкурсу, то я, як екс-ректор, який започаткував конкурс, у грудні 2011 року звернувся до керівника університетського Наукового товариства студентів і аспірантів (НТСА) та кількох керівних активістів студентського самоврядування, які стали цього року студентами магістерської програми наукового спрямування і розпочали вивчати мій спецкурс «Математичні методи ідентифікації динамічних систем», з пропозицією «підхопити прапор» і створити оргкомітет та провести другий і третій тури конкурсу «Міс Наука 2011 ВНТУ» за умови, що я берусь організаційно сприяти та фінансово забезпечувати зі своєї академічної стипендії проведення цього конкурсу. Вони погодились, але, оскільки магістранти наукового спрямування, відібрані в серпні 2011 року в інститутах із випускників бакалаврату різних спеціальностей, сформувались для вивчення інтегральних дисциплін в єдиний потік лише у грудні, і студенти ще не досить добре знали один одного, то організатори порішили, що 2-й тур конкурсу за 2011 рік слід провести в середині лютого 2012 року, а третій — на початку березня, визначивши у такий спосіб дату вручення дипломів і грошових премій конкурсанткам-переможцям напередодні Міжнародного жіночого свята 8 березня.

Оргкомітет установив такі правила: у 2-му турі конкурсу беруть участь усі студентки потоку магістерської програми наукового спрямування; в якості журі виступає уся чоловіча половина цього потоку; голосування таємне бюлетенями, в які кожен член журі повинен вписати лише три прізвища конкурсанток, яких він вважає кращими; для забезпечення об’єктивності при голосуванні під час його проведення жіноча і чоловіча половини потоку сидять в різних частинах зали; та із конкурсанток, яка вписана в бюлетені першою, отримує 3 бали, та, яка другою, 2 бали, та, яка третьою, 1 бал; три конкурсантки, які набрали найбільші суми балів, виходять у 3-ій тур конкурсу; результати голосування по іншим конкурсанткам журі не оголошує, аби кожна із них, хто не увійде в трійку переможців 2-го туру, могла вважати себе не далі ніж четвертою; в 3-му турі конкурсу знову проводиться аналогічне таємне голосування, але уже лише по кандидатурам переможців 2-го туру; нарахування балів і визначення сумарного показника здійснюється у такий же спосіб, як і у 2-му турі; тій конкурсантці, яка у 3-му турі набере найбільшу суму балів, присвоюється титул «Міс Наука ВНТУ 2011» і видається відповідний диплом, підписаний Головою НТСА Валерієм Граняком, який є головою журі, а мною вручається грошова премія в розмірі 1000 гривень; тій конкурсантці, яка набере у 3-му турі другу суму балів, присвоюється титул «Віце-міс Наука ВНТУ 2011» і видається відповідний диплом та вручається грошова премія в розмірі 500 гривень; тій конкурсантці, яка набере у 3-му турі найменшу суму балів, присвоюється титул «Міс глядацьких симпатій молодих вчених ВНТУ» і видається відповідний диплом та вручається велика коробка цукерок;

10-го лютого відбувся 2-й тур конкурсу за встановленими правилами. Його переможцями стали: магістрантка за науковим напрямом з комп’ютерної техніки Анастасія Росощук, яка набрала 19 балів, магістрантка за науковим напрямом з телекомунікаційних систем Марина Московко, яка набрала 17 балів та магістрантка за науковим напрямом з менеджменту Юлія Шалагай, яка набрала 15 балів.

Об’єктивності заради, слід відзначити, що із 36 студенток магістерського потоку, який налічує у своєму складі 74 особи, шестеро від участі у конкурсі відмовились, а із 38 студентів цього ж потоку одинадцять не взяли участь у роботі журі, у такий спосіб продемонструвавши, що вони ще не настільки добре знають однокурсниць, аби робити висновки, хто із них більше заслуговує на титул «Міс Наука». До речі, кожна з конкурсанток на день голосування встигла продемонструвати своєму потоку однокурсників біля дошки мінімум один раз, а дехто і двічі, своє уміння лекційно викладати новий матеріал із вище вказаного мого курсу, попередньо самостійно освоєний по викладеному на сайті нашому з професором Віталієм Мокіним і доцентом Олександром Мокіним однойменному навчальному посібнику.

Ну і завершити розповідь про 2-й тур конкурсу можна такою інформацією – у підсумкову рейтингову таблицю учасниць 2-го туру, в яку заносились прізвища тих, хто набрав хоча б один бал і більше, вписались прізвища 26 конкурсанток. Тобто, окрім тих 6-и магістранток, які відмовились від участі в конкурсі, в таблиці не виявилося прізвищ лише 4-ох конкурсанток із числа тих, що взяли участь у ньому.

А тепер повернемось до того, з чого розпочалася ця розповідь, тобто, до 3-го туру конкурсу, який розпочався із 5-хвилинної розповіді кожної із фіналісток — Анастасії Росощук, Марини Московко і Юлії Шалагай — про себе та про свої наукові уподобання і досягнення. Потім чоловіча частина магістерського потоку здійснила таємне голосування, а президія журі на очах у цього потоку підрахувала бали, отримані кожною із фіналісток, визначила титул кожній і вписала наділені титулами прізвища у попередньо заготовлені, художньо оформлені і підписані Валерієм Граняком бланки відповідних дипломів.

Тож, набравши у 3-му турі конкурсу 45 балів, титул «Міс Наука ВНТУ 2011» отримала Анастасія Росощук. Титул «Віце-міс Наука ВНТУ 2011», набравши 41 бал, отримала Марина Московко. А титул «Міс глядацьких симпатій молодих вчених ВНТУ» з 40 балами отримала Юлія Шалагай.

Дипломи титулованим особам під аплодисменти магістерського потоку вручив Голова НТСА Валерій Граняк, а я вручив відповідні грошові винагороди і цукерки.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.