Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


4 червня 2008

2-го червня 2008 року в Вінницькому окружному адміністративному суді відбулося друге засідання суду за позовом ДПІ м. Вінниці про стягнення з Вінницького національного технічного університету штрафу у розмірі, що перевищує 13 мільйонів гривень, та за позовом університету до ДПІ про визнання цього штрафу таким, що накладений з порушенням чинного законодавства, оскільки він накладений на бюджетну організацію, по-перше, з застосуванням норм закону, які розповсюджуються виключно лише на суб’єктів підприємницької діяльності, а по-друге, з грубим порушенням навіть цих норм.

В процесі розгляду справи начальник юридичного відділу університету Олена Андрощук, яка захищає у суді інтереси ВНТУ, звернулася до суду з проханням витребувати у Ленінському районному суді і долучити до заявлених університетом документів рішення Ленінського районного суду про відмову податківцям в стягненні штрафу з проректора Василя Ковальчука та головного бухгалтера Ліани Нечепуренко на підставі того, що вони не є керівниками суб’єкта підприємницької діяльності. Суддя М. Б. Мультян, яка розглядає обидва позови, прийняла рішення це прохання задовольнити і перенесла продовження розгляду справи на 2-ге липня 2008 року.

Постскриптум 1: оскільки у Вінницькій обласній державній податковій адміністрації нещодавно змінився керівник – замість Василя Лайтарнюка на цю посаду призначено Олександра Дороховського, який до цього працював в Одесі у митній службі і якого керівництво ДПА України і Вінницької ОДА представило податківцям області 22 травня 2008 року, то університет сподівається, що на податківців міста Вінниці, які в суді представляють інтереси міської ДПІ, більше не буде здійснюватись тиск з боку керівництва обласної ДПА, про що вони самі повідали в листі, опублікованому в газеті «33 канал». Тож можна сподіватись, що вони віднайдуть у собі мужності відмовитись від підтримки у суді нав’язаних їм «зверху» неправедних рішень і цим створять можливість прискорити прийняття справедливого судового вердикту.

Постскриптум 2: у п’ятницю 23 травня «Вінницька газета» опублікувала інтерв’ю, яке взяв у мене її журналіст Олександр Дмитрук з приводу незаконного нарахування податківцями на університет штрафу у розмірі, більшому ніж 13 мільйонів гривень. Оскільки і я повідав Олександру Дмитруку усю правду про те, хто ініціював цю подію, і він усю цю правду переніс на сторінки газети, то стаття виявилася для декого з можновладців нашої області неприємною. І їх реакція не застала себе довго очікувати – перед публікацією цієї статті Олександр Дмитрук був представлений до нагородження в день професійного свята, а після виходу статті він із списків на нагородження був викреслений. І це незважаючи на те, що сьогодні усі у Вінниці зачитуються першою книгою його історичного роману «Тризна» і з нетерпінням очікують виходу у світ другої книги цього роману. Але спілка журналістів Вінниччини вирішила не залишити свого колегу без нагороди і присудила йому премію імені Олександра Гетьмана.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.