Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


22 травня 2010

У суботу зранку переглянув газети, що накопичились майже за тиждень у зв’язку з моїм перебуванням на цьому тижні у відрядженні. Одна інформація в газеті «Киевские ведомости» за 18 травня мене зацікавила настільки, що я вирішив її процитувати. Це лише один абзац із матеріалу «Семерка» для Медведева» Юлії Кім, присвяченому візиту російського президента в Україну.

Подаю цей абзац:

"Прилетевшого вчера в полдень Дмитрия Медведева в Борисполе встречали глава Администрации президента Украины Сергей Левочкин и министр иностранных дел Украины Константин Грищенко. Из аэропорта они направились в столичный парк Славы для возложения венков к памятнику Неизвестного солдата. Во время этой церемонии журналисты стали свидетелями необычной сцены. В тот момент, когда Янукович и Медведев шли к памятнику, откуда ни возьмись налетел сильный ветер, начался ливень с градом. И когда Виктор Федорович положил к памятнику свой венок, тот вдруг оторвался от земли и полетел на него. Президент несколько минут героически боролся с венком, пока ему на помощь не подоспели охранники." — кінець цитати.

А поряд я процитую зі сторінок 22-23 моєї книжки «Перші підсумки», опублікованої у 2004 році, маленький розділ, що має назву «Знак божий»:

"22 серпня екс-прем’єр Віктор Андрійович Ющенко вирішив досить оригінально дати старт своєму нещодавно проголошеному блоку «Наша Україна», до якого за попередніми заявами повинні увійти прихильники націонал-демократичної ідеї, тобто правий спектр демократичних сил, найпомітнішими компонентами якого є дві рухівські структури Юрія Костенка та Геннадія Удовенка, а також ПРП Віктора Пинзеника.

Для цього старту на площі біля Михайлівського собору було натягнуто на планшети 90 метрів білого полотна, на якому художники із когорти тих, хто підтримує націонал-демократичну ідею, повинні були відобразити своє художнє бачення майбутнього України.

Оскільки сам Віктор Андрійович наділений від природи художніми здібностями і має чимало власноручно створених художніх полотен, то він і повинен був накласти перші мазки на розіпнуте 90-метрове полотно.

Але Віктор Андрійович спізнився на 40 хвилин від попередньо-оголошеного початку цієї піар-акції, що само по собі символічно, і дехто з художників не стримався і почав малювати, не чекаючи автора ідеї.

А коли лідер «Нашої України» з’явився біля полотна і почав накладати на нього свої мазки, з неба полились дощові потоки такої сили, що фарба під пензлями художників попливла.

Після того, як акція «Нашої України» завершилась, дощ хутко вщух, і знову встановилась добра погода.

Як на мене, то все, що сталося, можна розцінити як знак божий, як застереження, що і Віктор Андрійович і блок «Наша Україна» на шляху до влади будуть запізнюватись, запланованої мети не досягатимуть, а їх намагання щось довести до логічного завершення буде «змазуватись» втручанням якихось не підконтрольних їм сил." — кінець цитати.

Чим закінчилось правління Віктора Ющенка, нам відомо. Чим же закінчиться правління Віктора Януковича, у якого кримсько-татарський дослідник Ібраїм Воєнний віднайшов татарське коріння (дивись газету «День» за 20 травня 2010 року), поки-що можна лише гадати.

Але те, що у 2010 році Янукович отримав «знак божий», аналогічний «знаку божому», отриманому Ющенком у 2001 році, що легко бачити із порівняння наведених цитат, насторожує. Особливо на фоні однакових цифр у позначенні цих років.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.