Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


3 серпня 2010

У п’ятницю 30 липня в мої руки потрапила копія листа т.в.о. міністра внутрішніх справ С.Є. Попкова до народного депутата України Лесі Оробець, в якому їй повідомлялось про результати проведеного працівниками цього правоохоронного відомства розслідування за інформацією, оприлюдненою у моєму відкритому листі міністру освіти і науки Дмитру Табачнику.

Оскільки це лист не до мене, то і повністю оприлюднювати його я морального права не маю, але оскільки в ньому йде мова про мене, то я маю моральне право процитувати один із абзаців цього листа, який знімає з мене звинувачення декого із журналістів у тому, що я звів наклеп на заступника міністра освіти і науки Євгена Сулиму, повідомивши у відкритому листі міністру, що Сулима після звітування 19 травня вручив мені платіжку на 59 тисяч гривень для оплати виготовлення вікон для міністерства.

Тож подаю цитату із листа т.в.о. міністра С.Є Попкова до народного депутата України Лесі Оробець: «Мокіну Б.І. 19.05.2010 під час перебування в Міністерстві освіти і науки України було надано платіжне доручення з метою перерахування, як благодійний внесок, коштів для проведення ремонтних робіт у Міністерстві. У подальшому, після приїзду на місце своєї роботи, отримавши відповідні консультації, у телефонній розмові роз’яснив керівництву Міністерства про неможливість оплати вказаного рахунку, на що йому було повідомлено, що оплата рахунку є благодійним внеском і не є обов’язковою» - кінець цитати.

А другою новиною, якою я хочу поділитись з читачами мого сайту, є те, що не дочекавшись з міністерства потрібної інформації стосовно конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ВНТУ, хоча з нашого боку була спроба отримати цю інформацію спочатку телефоном, я 3-го серпня послав факсом до міністерства листа такого змісту:

 


 

Директору департаменту кадрової роботи
МОН України
С.М. Баранову-Мохорту

Про конкурс на
заміщення посади
ректора ВНТУ

Шановний Сергію Михайловичу!

2-го липня 2010 року в газеті «Освіта України» міністерством було офіційно оголошено конкурс на заміщення вакантної посади ректора ВНТУ з місячним терміном прийому заяв від претендентів на цю посаду. Тож у кінці дня 1-го серпня термін подачі заяв закінчився.

Станом на 3-є серпня в колективі ВНТУ ще немає інформації з міністерства ні про тих, хто братиме участь у конкурсі, ні про погодження запропонованої колективом університету дати проведення конкурсу, яка згідно з нормативними документами визначається саме колективом університету, а не міністерством, і яка до міністерства направляється не для затвердження, а лише для погодження, аби міністерство знало, в який день йому треба направити до університету свого представника для нагляду за дотриманням вимог нормативних документів щодо процедури.

Нагадаю, що датою проведення зборів Конференції трудового колективу ВНТУ по виборам ректора на спільному засіданні ректорату та профкому університету визначено 30 серпня 2010 року з початком о 10 годині ранку – про це було сповіщено міністерство нашим листом ще три тижні тому. Тож в разі, якщо міністерство бажає надіслати свого працівника для здійснення контролю за процедурою виборів ректора ВНТУ, прошу виписати йому відрядження до нашого університету саме на 30 серпня 2010 року.

Нагадаю також і про те, що згідно з нормативними документами, чинним законодавством і практикою проведення виборів ректорів в системі МОН України, в разі, якщо на подачу заяв претендентам відводився місяць, то і проведення конкурсу теж повинно бути здійснено на протязі не довше місяця, тобто, у нашому випадку вибори ректора ВНТУ повинні відбутися не пізніше 1-го вересня 2010 року.

Крім того, хочу нагадати, що до участі у конкурсі на заміщення вакантної посади ректора будь-якого університету міністерство згідно з чинним законодавством зобов’язано допустити усіх тих претендентів, документи яких відповідають вимогам, надрукованим в оголошенні про конкурс.

У зв’язку з викладеним вище, прошу:

1. Направити в університет список усіх претендентів, допущених до участі в конкурсі на заміщення вакантної посади ректора ВНТУ.

2. Погодити 30 серпня 2010 року в якості дати проведення зборів Конференції трудового колективу ВНТУ по виборам ректора.

З повагою –
в.о. ректора ВНТУ
Б.І. Мокін

 


 

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.