Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


31 жовтня 2011

В останній день жовтня, прогулюючись біля головного корпусу університету і споглядаючи хід електронно-стрілкового годинника, нещодавно вмонтованого в скляну стіну на вході до цього корпусу, я замислився над роллю часу у нашому житті — у житті  кожного індивідуума і кожної матеріальної субстанції — і прийшов до висновку, що час — це і є Головний Бог у нашому Всесвіті, котрий генерує часове поле, яке, розбігаючись своїми силовими лініями в усі боки, формує простір, в точках біфуркації якого в результаті концентрації часу формується матерія у вигляді зірок і галактик, котра продовжує рух у тому ж напрямку, в якому рухаються силові лінії часу, її сформувавшого.

І оскільки ніхто і ніщо не може зупинити плин часу, і ніхто і ніщо не може продати комусь, подарувати чи купити для когось відрізок часу, додатковий до йому відміряного, то час — це є ніким не здолана і нікому не підконтрольна сила. І ця нездоланність та непідконтрольність і підносить її до рівня Божественної і наймогутнішої Сили у нашому Всесвіті.

А годинники — то є ікони Бога часу. І для того, щоб Бога не гнівити і не стимулювати його до скорочення відведеного нам часу, потрібно з повагою і турботою відноситись до його ікон – вчасно заводити, міняти батарейки і ремонтувати та розміщувати на самих поважних місцях – на руках, без яких наше життя стає не самостійним; на столі перед очима - для щомиттєвого нагадування про плинність часу і стимулювання його економного витрачання; на верхній частині стіни - для підкреслення визнання його зверхності.

Згадавши про свій вік, я зрозумів, що до кінця відрізка часу, відміряного особисто мені, залишилось, мабуть, не так уже й багато. А тому я прийшов до ще одного важливого висновку — варто на цьому відрізку часу, що залишився, зосередитись на тому, що є найбільш цікавим і де можна досягти найвагоміших результатів. А оскільки в політиці я уже більше того, чого досяг у 1990-1994 роках, досягти в принципі не зможу, та й сама політика сьогодні стала функцією великих грошей, яких у мене немає, то варто мені з політикою уже розпрощатись зовсім, а зосередитись лише на тому, що у мене нині непогано виходить, тобто на наукових дослідженнях і журналістській аналітиці. Виходячи з цього висновку, я і буду будувати своє подальше життя.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.