Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


20 листопада 2011

30 вересня 2011 року Президент України підписав Указ про присвоєння звання перших лауреатів нещодавно започаткованої Державної премії України в галузі освіти великій групі іменитих українських освітян, серед яких виявився і професор-нейрохірург із Національного університету «Львівська політехніка», доктор медичних наук з нейрофізіології Андрій Слюсарчук (Доктор Пі), якого нагороджено за створення методології запам’ятовування людським мозком великих масивів інформації.

Цікаво, що Андрія Слюсарчука Комітетом з Державних премій України в галузі освіти, який очолює міністр МОНМС Дмитро Табачник, було включено до проекту Указу про присвоєння звання лауреатів уже після того, як у травні цього ж року журналісткою Львівської газети «Експрес» Світланою Мартинець міністру було направлено листа, що Андрій Слюсарчук є самозванцем у медицині і що обидва його дипломи про закінчення медичних університетів у Москві і у Вінниці є фальшивими.

Однак міністр МОНМС Дмитро Табачник у листі-відповіді львівській журналістці у травні 2011 року написав, що її інформація є неправдивою, що у нього є підтвердження з Росії про те, що російський диплом про закінчення Андрієм Слюсарчуком у 1991 році медичного університету у Москві є справжнім. Але по тому, що із Московського медичного університету Світлані Мартинець була надана відповідь, що Андрій Слюсарчук ніколи у цьому університеті не навчався і диплома про його закінчення не отримував, можна зробити висновок, що доручення туди звернутись міністр Дмитро Табачник нікому зі свого відомства не давав. Як не доручав він нікому перевірити і те, чи закінчував Андрій Слюсарчук Вінницький медичний університет, про що свідчить його ігнорування цього фактору у відповіді Світлані Мартинець. А Світлана Мартинець, між тим, отримала відповідь із Вінницького медичного університету про те, що і в цьому університеті Андрій Слюсарчук ніколи не навчався і диплома про його закінчення не отримував.

До речі, в телевізійних новинах, присвячених арешту Андрія Слюсарчука, показали кадр, на якому було зображено диплом Слюсарчука про закінчення Вінницького медичного університету. Я звернув увагу на крупним планом показаний підпис ректора — «доктор медичних наук, академік НАМН України В. Мороз». Але ж, по-перше, на вузівських дипломах не ставляться наукові регалії ректорів, а лише підпис і прізвище. А по-друге, якщо диплом видано у 1991 році, то як Василь Мороз міг підписувати його як «академік НАМН України», якщо цю академію було створено лише у 1992 році і багато років Василь Мороз був лише її член-кореспондентом, а академіком він став лише два роки тому? Уже однієї із цих двох невідповідностей достатньо, аби стверджувати, що диплом про закінчення Вінницького медичного університету у Андрія Слюсарчука є підробленим.

Читаючи відповідь Дмитра Табачника журналістці Світлані Мартинець, кидається у вічі, що міністр ніякої уваги не придав інформації журналістки як про те, що для закінчення у 1991 році медичного університету у Москві Слюсарчуку потрібно було поступити в цей університет у віці 12 років, що не відповідало правилам прийому до вузів в СРСР, так і про те, що не міг Слюсарчук саме у ці ж роки одночасно навчатись і у Вінницькому медичному університеті, диплом про закінчення якого у нього теж датований 1991 роком, оскільки заочної форми навчання лікувальній справі у медичних вузах не було ніколи, а одночасно навчатись на стаціонарі у Москві і у Вінниці Слюсарчуку неможливо було в принципі.

А журналістка Світлана Мартинець за допомогою колективу газети «Експрес» і після того, як міністр відмахнувся від її інформації, продовжувала своє розслідування і доказала, що у той час, коли згідно з дипломами Андрій Слюсарчук начебто навчався у Москві і у Вінниці в медичних університетах, він насправді навчався у Бердичеві у спецшколі для дітей з відхиленнями від норми і у Козятинському профтехучилищі. Про це вона розповіла на сайті www.expres.ua газети «Експрес» у публікації під заголовком «Перші жертви псевдопрофесора Пі» від 13.10.2011 р.

У цій же публікації Світлана Мартинець розповіла і про те, що ставить досліди на студентах Національного університету «Львівська політехніка» у своїй лабораторії, облаштованій у гуртожитку цього ж університету з дозволу його керівників Слюсарчук уже 10 років, хоча працює у цьому університеті професором лише з 2009 року. Розповіла вона і про те, що лікує Слюсарчук, ставлячи наліво і направо студентам політехніки діагноз шизофренія, усіх їх психотропними ліками і наркотичними засобами, беручи за кожен цикл лікування цими ліками і засобами, в основному за допомогою крапельниці, тисячі доларів. І про те, скільки студентів батьки забрали уже з цього університету, спасаючи їх від лікування, нав’язаного Слюсарчуком. І про те, скільки разів батьки намагались порушити кримінальну справу проти цього псевдолікаря, але отримували відмову правоохоронних органів.

І ось нарешті кілька днів тому ми почули із повідомлень ЗМІ, що кримінальну справу проти Слюсарчука порушено і що його заарештовано, і що суд постановив на час слідства його тримати під вартою. Тож уже сама ця подія є першим підтвердженням того, що Світлана Мартинець розповіла про Андрія Слюсарчука правду. І ця правда виявилась жахливою. До речі, це сталося уже після того, як Міністерство внутрішніх справ очолив новий міністр.

Тож на сьогодні ми маємо факт, що Президент України Віктор Янукович з подачі Комітету, очолюваного Дмитром Табачником, присвоїв звання лауреата Державної премії України і саму премію у 150 тисяч гривень шахраєві і пройдисвіту Андрію Слюсарчуку, який, пред’явивши фальшиві дипломи і не маючи медичної освіти, займається медичною практикою і за інформацією Світлани Мартинець уже погіршив сотням своїх пацієнтів стан здоров’я.

А сам факт присвоєння Указом президента найвищої державної премії шахраєві логічно кваліфікувати як форму приниження президента держави з боку людей, які подали президенту цього шахрая на нагородження. Тож, я думаю, з огляду на крутий норов нашого президента, можна очікувати, що він це приниження цим людям так просто не спустить. І, я думаю, що після підтвердження слідством інформації, зібраної журналісткою Світланою Мартинець, «полетять» голови і у когось із тих, хто подавав Андрія Слюсарчука на премію, і хто рекомендував президенту присвоїти йому цю премію, і хто створював цьому шахраєві можливість безкарно калічити студентів. Адже, якщо президент цього не зробить, то люди думатимуть, що він і є головним покровителем Андрія Слюсарчука.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.