Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

Вчора за звичкою десь біля 12 години ночі перед тим, як лягти спати, я зайшов в інтернет на Фейсбук і побачив у стрічці новин таке повідомлення, від ознайомлення з яким у мене і сон пропав. А я прочитав:

Міносвіти позбавило ректора вінницького педуніверситету Шестопалюка вчених звань

12 січня 2015, 21:08

Чутки, що ширилися Вінницею про те, що 31 грудня ректор Вінницького державного педагогічного університету Олександр Шестопалюк пішов у відставку, схоже, мають під собою підгрунтя із кримінальним слідом. У місцевій пресі неодноразово публікували матеріали про шахрайські дії професора Шестопалюка, які пов'язані саме із тим, яким чином отримав Шестопалюк вчене звання професора.

Наказом Міністерства освіти та науки України екс-ректора позбавлено вчених звань доцента та професора, а також направлено матеріали до правоохоронних органів з метою перевірки та надання юридичної оцінки.

Цікаво те, що на офіційному сайті педагогічного університету ректором університету залишається досі Шестопалюк.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ

м. Київ
12.01.2015 No 6

Про затвердження рішення атестаційної колегії МОН

Відповідно до рішення атестаційної колегії Міністерства (протокол No 8 від 22 грудня 2014 року)

НАКАЗУЮ:

1. Скасувати рішення атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 18 лютого 2003 року (протокол No 1/58-Д) в частині присвоєння Шестопалюку Олександру Васильовичу вченого звання доцента кафедри психологічних і педагогічних дисциплін.

2. Скасувати рішення атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 28 квітня 2004 року (протокол No 2/18-П) та наказ МОН України від 05.05.2004 No 371 у частині присвоєння Шестопалюку Олександру Васильовичу вченого звання професора.

3. Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації (Криштоф С.Д.) направити матеріали справи до правоохоронних органів для належного реагування щодо виявлених фактів.

4. Управлінню зв’язків з громадськістю та забезпечення діяльності Міністра (патронатній службі) (Загоруйко Ю. А.) внести відповідні відмітки у справи архіву та оприлюднити наказ в газеті «Освіта України».

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Гевка А.Є.

Виконуюча обов’язки Міністра І. Р. Совсун

Більше читайте тут: http://vn.presspoint.in.ua/2015/01/12/31461

 

А тепер я зроблю невеличкий коментар до наведеної вище інформації.

У 2006 році під назвою: «Друге дихання, або з чужої пісні слова не викинеш» побачила світ 9-а книга із моєї історико-публіцистичної серії, в якій у розділі: «Із чужої пісні слова не викинеш», викладеному на сторінках 78-91, здійснено детальний аналіз усіх тих подій, що пов’язані з незаконним присвоєнням Олександру Шестопалюку як вченого звання доцента, так і вченого звання професора. І для тих, кого це цікавить, повідомляю, що ця книга є виставленою на моєму персональному сайті, а тому кожен може усі ті події відновити в пам’яті та ознайомитись з усіма тими документами, які використані в процесі аналізу.

Оскільки у цьому аналізі згадуються також і моя 7-а книжка: «Перші підсумки», що побачила світ у 2004 році, і моя 8-а книжка: «Що за горизонтом?», що побачила світ у 2005 році, в яких теж є оцінка окремих фактів із діяльності Олександра Шестопалюка, але які не виставлені на моєму сайті, то аби не відсилати читачів до Вінницької обласної наукової бібліотеки імені Тимірязева, повідомляю, що у «Перших підсумках» про Олександра Шестопалюка мова йде лише у розділі: «Моє бачення листопадово-грудневого зрізу подій», в частині, викладеній на сторінках 504-508, а у «Що за горизонтом?» йому присвячено всього пів сторінки на сторінці 97 у розділі: «Вибори ректора у ВДПУ» - і витрачати час на пошук та ознайомлення з цими матеріалами навряд чи доцільно, оскільки вони висвітлені у той чи інший спосіб опосередковано і у книзі: «Друге дихання, або з чужої пісні слова не викинеш», яка є на сайті.

А повертаючись до приведеного вище наказу міністра, хочу відзначити, що наслідки його пункту третього суттєво залежатимуть від того, як поверне справу слідчий. І в разі, якщо він розглядатиме її лише за статтею «Підробка документів», то ця справа буде закритою у зв’язку з завершенням терміну давності, оскільки таке звинувачення не відноситься до тяжких, а відноситься до таких, термін давності для яких не перевищує 3-х чи 5-и років.

Якщо ж слідчий розглядатиме цю справу за статтею «Шахрайство» з супроводом у вигляді значних незаконних витрат державних коштів в розмірі ректорської зарплати за 10 років, то він кримінальну справу порушить, оскільки вона уже відноситиметься до тяжких з терміном давності 10 років і зі здійсненням незаконних дій не лише 10 років тому, а і в усі наступні роки аж до кінця 2014 року. А за це уже можна буде отримати такий термін ув’язнення, на який і амністія не розповсюджується.

Але Олександр Шестопалюк свій вибір зробив ще у 2003 та 2004 роках - і не один я його попереджав, що так робити не можна, що рано чи пізно доведеться відповідати, а тому і винуватити він може тепер лише самого себе.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.