Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


1 вересня 2018

У п’ятницю 31 серпня о 10-ій годині ранку на університетському стадіоні Вінницького національного технічного університету розпочалася посвята в першокурсники абітурієнтів, що достойно подолали вступні випробування і згідно з їх побажанням зараховані до складу першого курсу ВНТУ у 2018 році.

На полі стадіону під емблемами усіх факультетів ВНТУ вишикувались більше 1000 тих юнаків і дівчат, хто побажав навчатись і зарахований в число студентів першого курсу за спеціальностями, підготовка за якими сконцентрована саме на цих факультетах.

Сонячна погода і присутність на трибунах стадіону батьків і друзів нинішнього університетського поповнення, перед передніми рядами якого вишикувалась когорта професорів на чолі з ректором і проректорами, одягненими у класичні професорські мантії, придавала цьому дійству урочистості, значимості і святковості.

Посвята проходила з дотриманням усіх атрибутів цього студентського свята, напрацьованих роками, – було тут і запалення освітнього факела у церемоніальній чаші, і вручення символічного ключа від скарбниці знань, і прийняття присяги новоспеченими першокурсниками з обіцянкою глибоко вивчати усе, що буде їм викладатись професорами, та обіцянкою гідно нести звання студента ВНТУ і примножувати його здобутки в царині науки, і привітання ректора та представників місцевої влади і Верховної Ради України, і урочиста хода першокурсників під емблемами своїх факультетів під звуки життєстверджуючого маршу.

Як я уже відзначив на перший курс до ВНТУ для навчання на денному відділенні у нинішньому році зараховано більше 1000 юнаків і дівчат, що побажали навчатись саме у нашому університеті, причому більше 450 із них зараховано на бюджетну форму навчання, а більше 550 – на навчання на умовах надання платних освітніх послуг населенню за договором між вступником і адміністрацією університету.

Перше із цих чисел свідчить про те, що, незважаючи на привабливість навчання у столичному Києві та наближених до сусідніх держав Харкові і Львові, вищі заклади освіти яких мали найбільшу силу притягання для абітурієнтів, наш ВНТУ теж вибрала для отримання бакалаврського ступеня за рахунок держави немала кількість юнаків і дівчат.

А друге із приведених вище чисел свідчить про те, що багато і тих юнаків та дівчат, які не змогли подолати загальноукраїнські прохідні бали для отримання можливості навчатись  у ВНТУ за рахунок держави за її замовленням, оскільки держані квоти за спеціальностями були у першу чергу вибрані вищими закладами освіти вказаних вище міст, все одно побажали навчатись саме в нашому університеті, підписавши договори про згоду навчатись на умовах надання платних освітніх послуг населенню.

Тож професорсько-викладацький колектив нашого університету може пишатись тим, що у 2018 році наш університет із вступного «абітурієнтотрусу» вийшов достойно, що свідчить про тверді позиції ВНТУ в галузі інженерної вищої освіти не лише на Вінниччині, але і в Україні в цілому.

А на завершення цього короткого репортажу я розповім про зроблену мною перед початком посвяти в першокурсники «розвідку боєм» стосовно того, кого буде підтримувати на президентських виборах у наступному році команда нинішнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, яка ще не так давно була командою мера нашого міста.

Адже не секрет, точніше із повідомлень в соціальних мережах відомо, що того взаєморозуміння, яке ще не так давно було між нашими відомими земляками – Петром Порошенком та Володимиром Гройсманом, нині не спостерігається, і час від часу озвучуються навіть думки відомих політологів, що на президентських виборах наступного року команда прем’єр-міністра Володимира Гройсмана може і не підтримати кандидатуру нинішнього президента Петра Порошенка, а підтримуватиме когось іншого.

Оскільки до нас на посвяту в першокурсники прибув народний депутат України Сергій Кудлаєнко, який, хоч і є членом парламентської фракції «Блок Петра Порошенка», але  входить до політичної команди Володимира Гройсмана, то я вирішив спробувати з’ясувати у нього, кого ж підтримуватиме на майбутніх президентських виборах їх команда.

Пам’ятаючи про те, що народний депутат України Сергій Кудлаєнко до нашого університету ніякого відношення не має, оскільки ніколи у ньому не навчався, та згадавши у розмові з Сергієм Кудаєнком про те, що Юлія Тимошенко є почесним професором ВНТУ, а я у її бутність прем’єр-міністром був одним із її офіційно призначених радників на громадських засадах, я запитав його, чи не означає його поява у нас на посвяті в першокурсники, що він увійде в команду підтримки Юлії Тимошенко, адже Володимир Гройсман згідно з його оприлюдненими в ЗМІ неодноразовими заявами брати участь у президентських виборах майбутнього року в якості кандидата в президенти не збирається.

У відповідь я почув від Сергія Кудлаєнка лише підтвердження того, що він дійсно є членом політичної команди Володимира Гройсмана, і що він не входить нині, та і не планує входити в команду підтримки Юлії Тимошенко у майбутньому. З цієї відповіді я зробив для себе висновок, що складнощі у стосунках між Петром Порошенком і Володимиром Гройсманом, про які час від часу повідомляють деякі ЗМІ та соціальні мережі, є перебільшеними, а тому слід очкувати , що і сам Володимир Гройсман, і його команда на президентських виборах у наступному році підтримуватиме нині діючого президента Петра Порошенка.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.