Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


21 листопада 2014

Сьогодні 21 листопада 2014 року – День гідності і свободи – свято, нещодавно встановлене Указом Президента України Петра Порошенка у зв’язку з тим, що саме 21 листопада рік тому студенти вийшли у Києві на Майдан Незалежності, протестуючи проти відмови тодішнім президентом Януковичем підписати довгоочікуваний і вистражданий Договір про асоціацію України з Європейським Союзом.

І цей студентський протест, підтриманий тисячами громадян України, незважаючи на намагання властей залякати протестуючих солдатськими шеренгами внутрішніх військ і гумовими кийками міліцейських спецпризначенців, незважаючи на сотню полеглих від куль снайперів і тисячі жорстоко побитих «беркутівцями», змів з нашої землі і бездарного правителя Януковича, і його безталанних слуг, частина з яких із помсти за те, що їх відлучили від державної «кормушки», вирішила розчленувати нашу державу шляхом сприяння анексії Росією Криму і створення на Донбасі маріонеткових псевдодержав.

Розвалена Януковичем і його слугами армія, особливо в її кримських гарнізонах, виявилась не здатною протистояти підступній тактиці російських військових, переодягнутих у «зелених чоловічків», та російській телевізійній пропаганді, що вливала у мізки кримчан казки про райське життя, що очікує їх після приєднання Криму до Росії.

Російський президент Путін розраховував, що завдяки тисячам російських «добровольців» із числа жадібних до грошей найманців та військовиків у псевдовідпустках, відправлених на допомогу сепаратистам Донбасу в колонах з найсучаснішим озброєнням, Україна швидко програє нав’язану їй війну на Донбасі, втративши там ті залишки армії, які ще залишалися боєздатними, і стане перед Росією на коліна – і він буде диктувати як нам жити і з ким дружити.

Але наш народ не злякався – він швидко обрав собі новий уряд і нового президента, які очолили боротьбу за свободу і незалежність нашої держави, підтримавши створення добровольчих батальйонів та відновивши боєздатність тих армійських частин, що продовжували служити, і створивши нові армійські частини із призваних на службу резервістів, котрі розконсервували важке озброєння, що ржавіло на армійських складах.

І сьогодні уже на двох третинах території Донбасу відновлено суверенітет України і правопорядок.

Але боротьба на Донбасі ще не закінчена і там продовжують гинути сини України, відстоюючи рідну землю від посягань чужинців, що воюють під маскою місцевих ополченців. І продовжують оплакувати матері, дружини і діти своїх полеглих за свободу України синів, чоловіків і батьків. Тож сьогодні ми святкуємо День гідності і свободи зі сльозами на очах, але з вірою у перемогу. І вона прийде. Але для цього нам потрібно згуртуватись навколо нашої молодої влади, забути про розбіжності в поглядах, дотримуватись щойно підписаної коаліційної угоди між 5 демократичними силами, обраними до Верховної Ради України 8-го скликання, якомога швидше розпочати роботу нового складу парламенту, якомога швидше створити уряд із професіоналів, котрому буде довіряти народ і котрий не лише поведе нас разом з президентом до перемоги на Донбасі, але і до перемоги над корупцією в усій країні, без якої нам не реформувати Україну за європейськими стандартами і не обернути сльози горя на сльози радості на очах наших співвітчизників.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.