Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

26 січня 2015 року на сайті міністерства з’явився лист до ВНЗ за підписом міністра Сергія Квіта, який називається: «Щодо одночасного зайняття або суміщення посад у вищому навчальному закладі», в якому однозначно вказано, що згідно з законом «особа у вищому навчальному закладі не може одночасно займати дві і більше посади, що передбачають виконання адміністративно-управлінських функцій».

У цьому листі також дані чіткі роз’яснення, чому посада завідувача кафедри також відноситься до категорії посад з адміністративно-управлінськими функціями.

Тож тепер рішення ректора Грабка не позбавляти можливості самого себе, своїх проректорів та директорів інститутів і їхніх заступників займати ще й посади завідувачів кафедр чи директорів центрів, ігноруючи цим вимоги нового Закону України про вищу освіту, що набрав сили ще 6-го вересня 2014 року, у якому пунктом 13 Статті 55 забороняється суміщати в університеті одній особі дві і більше посади з адміністративно-управлінськими функціями, уже інакше як незаконним класифікуватись не може.

Про незаконність цього рішення ректора Грабка я писав на своєму сайті протягом цих майже 5 місяців неодноразово, але ректор вперто ігнорував усі мої доводи.

Однак можна сподіватись, що після ознайомлення з цим листом міністра наш ректор Володимир Грабко врешті-решт таки складе з себе функції завідувача кафедри і віддасть наказ скласти аналогічні повноваження і проректорам та директорам інститутів і їхнім заступникам, що створить можливість іншим ініціативним працівникам університету посісти ці другі посади та принести з собою у керівні ряди нові ідеї, завдяки яким підвищиться ефективність процесу реформування нашого університету в світлі ідеології нового Закону України про вищу освіту.

Але залишаються поки що без відповіді інші два взаємопов’язані запитання, першим із яких є: «Як довго ще ігноруватиме наш ректор ту норму Закону України про вищу освіту, яка вимагає, щоб Вчену раду вищого навчального закладу очолював голова, обраний із членів цієї ради таємним голосуванням?» – А другим запитанням є: «Чи виконає наш ректор цю вимогу закону з власної ініціативи, чи теж очікуватиме до тих пір, поки не отримає «розжовувальне» роз’яснення міністра і з цього приводу?»

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.