Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

8-го лютого 2007 року на засіданні спеціалізованої вченої ради при НТУУ «Київський політехнічний інституту», очолюваної директором інституту електроенергетики та енергозбереження цього університету, професором Артуром Праховніком, відбувся захист кандидатської дисертації моїм молодшим сином Олександром.

Тема його кандидатської дисертації звучала так: «Ідентифікація параметрів математичних моделей та оптимiзація режимів системи електропривода трамвая з тяговими електродвигунами постійного струму».

Дисертацію попередньо позитивно оцінили обидва опоненти: доктор технічних наук, професор Валентин Чермалих — член спецради від НТУУ «КПІ» та кандидат технічних наук, доцент НУ «Львівська політехніка» Леонід Карплюк, а також провідна експертна організація — очолювана професором Володимиром Клепіковим кафедра автоматизованих електромеханічних систем НТУ «Харківський політехнічний інститут».

На автореферат дисертації надійшло 12 відзивів — усі позитивні — від провідних учених в галузі автоматизованого електропривода з Алчевська, Дніпропетровська, Днiпродзержинська, Донецька, Запоріжжя, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Кременчука, Маріуполя, Харкова та Черкас. Наведу лише декілька добре відомих в учених колах імен — академік НАНУ, професор Півняк, член-кор НАНУ, професор Новосельцев, професори Бешта, Жежеленко, Зеленов, Родькін, Садовий, Синоліций,

Із 23 членів спецради на засідання, яке виявилося останнім у цьому складі, з’явилися 18 (кворум 16), за профілем дисертації — 5 (кворум 4).

Засідання пройшло в діловій спокійній атмосфері — без спроб зрізати чи принизити здобувача. Доповідь Олександр зробив добре, використовуючи мультимедійний проектор і комп’ютер. Після доповіді членами спецради було задано Олександру майже два десятки запитань, на які він впевнено відповів.

У виступах членів ради під час дискусії підкреслювалась добротність дисертації і висловлювались цікаві думки з приводу того, як дослідження у вибраному напрямку можна додатково поглибити.

Позитивно оцінив дисертацію у своєму виступі і член спецради від Інституту електродинаміки НАНУ, професор Мазуренко, для якого участь в роботі цієї спецради на цьому засіданні стала останньою, оскільки місяць тому його включено до складу експертної ради ВАКУ з електротехнічного та електроенергетичного напрямків, на роботі в якій він в подальшому і зосередиться, вийшовши зі складу спецради при НТУУ «КПІ».

Чесно кажучи, я трохи побоювався представників Інституту електродинаміки, адже після того, як у 1993 році в знак протесту проти підтримки у цьому інституті докторської дисертації Удода я вийшов з докторської спецради інституту, яка її позитивно оцінила і членом якої перед цим я був майже 5 років, у мене не відбулося жодної зустрічі з директором Інституту електродинаміки академіком НАНУ Анатолієм Шидловським, котрий був тоді головою спецради — тож я не був упевненим у тому, що не буде установки співробітникам очолюваного ним інституту повести себе жорстко по відношенню до мого сина під час захисту. Але спокійна поведінка представників Інституту електродинаміки НАНУ під час захисту Олександра і підтримка ними його у своїх виступах засвідчила, що і вони є людьми порядними самі по собі, і Анатолій Корнійович мені уже мій демарш 14-річної давнини вибачив.

Підчас голосування ніяких проблем не виникло, тож біля 19-ї години (а захист розпочався о 16 годині 30 хвилин) голова спецради професор Праховнік поздоровив Олександра з присудженням йому наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.09.03 — Електротехнічні комплекси і системи.

Що цікаво, у засіданні спецради, в якості її члена, взяв участь професор Попович, який був головою кандидатської спецради КПІ у 1971 році, на засіданні якої я захистив кандидатську дисертацію, і який був головою докторської спецради КПІ у 1984 році, на засіданні якої я захистив докторську дисертацію.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Почну з політики
ВАКівське попередження
Реакція на «троянського коня» проректорів кількісно великих університетів
Чого більше в дунайському протистоянні — іноземних грошей чи вітчизняного непорозуміння?
Міжгалузева нарада з питань розвитку науки у ВНЗ
То що ж приніс нам рік 2006-ий?
Політична боротьба за владу в Україні загострюється
Захист Юлії
Закон про Кабмін як еквівалент іншого результату третього туру президентських виборів 2004 року, отриманого два роки потому
Захист Олександра
Десятка найпрестижніших університетів світу
Лише гієни з такою ж насолодою добивають позбавленого прайдової влади лева
Вінниччина у дзеркалі 2006 року
Особливості лютневого засідання Президії АПНУ
Репліки
Вінницькій області — 75
Підсумкова колегія у Харкові
Таку б упертість — та на добрі справи!
Про те, як Генеральна Прокуратура України формує з Юрія Луценка чоловічий політичний аналог Юлії Тимошенко
9-та книжка моєї історико-публіцистичної серії зажила своїм життям
Мітинги «За» і «Проти»
Нова фаза протистояння
Змагання по перетягуванню політичного канату
Рейтинг вищих навчальних закладів «Топ-200 Україна»
Тиждень радикальних політичних кроків та європейських оцінок
Справи олімпіадно-конкурсні
Єльценіада на фоні парламентіади
Європа правішає
Віктор Ющенко у Вінниці
Підробки
Аварії
Фінал конкурсу «Євробачення»
Відвідини Кривого Рогу
Університетське соціологічне опитування
Старт процесу створення «Силіконової долини» у Вінниці
Перші серйозні тривоги
Здається, домовились!
Не все так просто!
Нарешті!
Другий тайм політичного протистояння
Я — лауреат журналістської премії імені Костянтина Гришина
Рейтингове ранжування університетів як різновид інформаційно-іміджевого рейдерства
Роботу дамо — але погодьтесь їхати за межі Вінниці
15 червня — червона віха календаря для моєї сім’ї
Ювілей президента
Ректорат, Наглядова рада і колектив університету єдині, як ніколи!
Зниження посадових окладів науково-педагогічним працівникам університетів зі статусом національного на фоні обіцянок уряду про їх підвищення
Декілька думок з приводу незалежного тестового оцінювання знань випускників шкіл
Чергове винесення керівниками держави «сміття з хати»
Завершення прийому документів
Результати конкурсу
Під прапор Юлії Тимошенко
Техногенна аварія під Львовом
Мій старт у команді Юлії Тимошенко
Старт дострокових парламентських виборів
З’їзд БЮТ
Післямова
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.