Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

26 липня після обіду мені зателефонував заступник начальника обласного штабу БЮТ Юрій Мельник і передав прохання Георгія Філіпчука прибути о 20-й годині 15 хвилин до будинку ТРК «Вінниччина» для участі у складі команди БЮТ у телешоу, яке розпочнеться о 20 годині 30 хвилин.

Я погодився і в призначений час був у визначеному місці, куди крім мене та Георгія Філіпчука прибули ще 4 особи, найтитулованішою з яких була народний депутат України 5-го скликання Раїса Сорочинська-Кириленко, яка є заслуженим лікарем України і Головою всеукраїнської громадської організації «Живі голоси України». Іншими трьома були вінницький письменник Вітковський та незнайомі мені — доцент кафедри історії України з педагогічного університету і юрист-правозахисник.

Як виявилось, нашими опонентами були телеведуча Лариса та її юний помічник.

Оскільки ТРК «Вінниччина» — телерадіокомпанія, яка за інформацією ЗМІ є власністю народного депутата України від Партії регіонів Григорія Калетника — колишнього нашого губернатора, то мені одразу ж стало зрозуміло, що пані Лариса буде нашій команді ставити дуже каверзні запитання, аби продемонструвати телеглядачам області нікчемність чи, принаймні, невиразність обласної команди від політичного блоку Юлії Тимошенко.

Як на мене, то моя поява у складі команди БЮТ для пані Лариси виявилась несподіванкою, і після вступного слова Георгія Філіпчука вона, надаючи слово членам команди, мене довго оминала. Але врешті-решт їй довелося підключити до розмови і мене. І я, як на мій особистий погляд, так і на думку колег, з якими спілкувався наступного дня, відповідав на поставлені запитання переконливо і жодного разу не підвів нашу команду, в якій задавав тон, звичайно ж, Георгій Філіпчук.

Завершились наші змагання з командою телеведучої Лариси о 23 годині 30 хвилин. Пані Лариса виглядала дещо стомленою і трохи пригніченою, Відчувалось, що вона незадоволена собою і тим, що дала нашій команді виступити досить ефектно.

Ми ж усі із команди БЮТ були дуже задоволеними собою. І вірили в те, що нами залишились задоволеними і наші прихильники.

Я особисто під час телешоу давав відповіді стосовно законності указів президента про розпуск парламенту і призначення дострокових парламентських виборів, стосовно доказової бази, що нинішній бюджет держави не є бюджетом розвитку, стосовно причин мого приходу під прапор Юлії Тимошенко, стосовно політичних уподобань студентів очолюваного мною університету, стосовно моїх полiтичних перспектив у блоці Юлії Тимошенко, стосовно спростування обвинувачень, висунутих проти Юлії Тимошенко, стосовно термінів уточнення виборчих списків. Я не буду наводити ці мої відповіді, оскільки вони мало відрізнялись від тих, що уже наведені в попередніх розділах цієї книги при розгляді в різних контекстах аналогічних питань. Я приведу лише мою відповідь на запитання телеведучої Лариси Буги стосовно того, чи не буде нинішній вінницький губернатор, який є керівником на Вінниччині виборчої кампанії політичного блоку «Наша Україна»—«Народна самооборона» використовувати під час виборів адміністративний ресурс. Моя відповідь прозвучала так: «Як ректор я абсолютно упевнений у тому, що один з кращих випускників нашого університету Олександр Домбровський ніколи не стане на шлях зловживання своїм службовим становищем під час виборів»

Після закінчення телешоу, яке продовжувалось повних три години після повного робочого дня, я із здивуванням констатував, що не відчуваю втоми — таке враження, що увесь вечір мене підживлював надлишками своєї енергії невгамовний і генеруючий її у телевізійний простір щосекунди у великій кількості Георгій Філіпчук.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Почну з політики
ВАКівське попередження
Реакція на «троянського коня» проректорів кількісно великих університетів
Чого більше в дунайському протистоянні — іноземних грошей чи вітчизняного непорозуміння?
Міжгалузева нарада з питань розвитку науки у ВНЗ
То що ж приніс нам рік 2006-ий?
Політична боротьба за владу в Україні загострюється
Захист Юлії
Закон про Кабмін як еквівалент іншого результату третього туру президентських виборів 2004 року, отриманого два роки потому
Захист Олександра
Десятка найпрестижніших університетів світу
Лише гієни з такою ж насолодою добивають позбавленого прайдової влади лева
Вінниччина у дзеркалі 2006 року
Особливості лютневого засідання Президії АПНУ
Репліки
Вінницькій області — 75
Підсумкова колегія у Харкові
Таку б упертість — та на добрі справи!
Про те, як Генеральна Прокуратура України формує з Юрія Луценка чоловічий політичний аналог Юлії Тимошенко
9-та книжка моєї історико-публіцистичної серії зажила своїм життям
Мітинги «За» і «Проти»
Нова фаза протистояння
Змагання по перетягуванню політичного канату
Рейтинг вищих навчальних закладів «Топ-200 Україна»
Тиждень радикальних політичних кроків та європейських оцінок
Справи олімпіадно-конкурсні
Єльценіада на фоні парламентіади
Європа правішає
Віктор Ющенко у Вінниці
Підробки
Аварії
Фінал конкурсу «Євробачення»
Відвідини Кривого Рогу
Університетське соціологічне опитування
Старт процесу створення «Силіконової долини» у Вінниці
Перші серйозні тривоги
Здається, домовились!
Не все так просто!
Нарешті!
Другий тайм політичного протистояння
Я — лауреат журналістської премії імені Костянтина Гришина
Рейтингове ранжування університетів як різновид інформаційно-іміджевого рейдерства
Роботу дамо — але погодьтесь їхати за межі Вінниці
15 червня — червона віха календаря для моєї сім’ї
Ювілей президента
Ректорат, Наглядова рада і колектив університету єдині, як ніколи!
Зниження посадових окладів науково-педагогічним працівникам університетів зі статусом національного на фоні обіцянок уряду про їх підвищення
Декілька думок з приводу незалежного тестового оцінювання знань випускників шкіл
Чергове винесення керівниками держави «сміття з хати»
Завершення прийому документів
Результати конкурсу
Під прапор Юлії Тимошенко
Техногенна аварія під Львовом
Мій старт у команді Юлії Тимошенко
Старт дострокових парламентських виборів
З’їзд БЮТ
Післямова
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.