Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

У квітні цього року наш університет провів другий тур (заключний) Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Системи управління і автоматики» та другий тур (теж заключний) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напрямку «Інформатика і кібернетика». Крім того, у цьому ж місяці студентська команда нашого університету взяла участь у другому (проміжному) турі Всеукраїнської олімпіади з програмування, який проходив у Львові.

Олімпіаду ми проводили 11-13 квітня, а конкурс — з 23-го по 25-е квітня.

Олімпіада проходила на базі нашого Інституту автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління, директором якого є заслужений працівник освіти України, професор Васюра А. С., а конкурс — на базі Інституту інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії, директором якого є доктор технічних наук, професор Азаров О. Д., якого ми теж уже представили до присвоєння почесного звання.

В олімпіаді взяли участь 50 студентів з 18 провідних університетів України, які готують фахівців з цієї спеціальності.

Журі олімпіади було складене з викладачів різних ВНЗ.

Усі олімпіадні роботи по розв’язанню завдань, запропонованих учасникам олімпіади, були зашифровані, тож члени журі перевіряли їх, не знаючи авторства.

Спонсори олімпіади — ТОВ «Техногаз», ТОВ «Арисент Україна», Вінницька торгово-промислова палата, ІВП «ІнноВін», ТОВ «ТЕАМ», ІКК «Символ», Вінницьке відділення ЗАО «КиївСтар», ТОВ «НоВа», Вінницькі відділення банку «Аваль» та «Приватбанку» забезпечили її переможців та учасників, посівших наступні 20 місць, призами у вигляді РК-моніторів, мобільних телефонів, принтерів, сканерів, DVD-програвачів, акустичних систем, кишенькових персональних комп’ютерів, радіоклавіатур, ковриків-комутаторів, банківських карток.

Переможцем олімпіади з отриманням диплома 1-го ступеня став студент Максим Машницький (Вінницький національний технічний університет). 2-е призове місце посіли студенти Дмитро Караман (Національний технічний університет «ХПІ») та Віталій Томків (Вінницький національний технічний університет), які нагороджені дипломами 2-го ступеня. Третє призове місце завоювали студенти Станіслав Водяницький (Національний аерокосмічний університет імені Жуковського «ХАІ»), Юрій Шовкопляс (Харківський національний університет радіоелектроніки) та Дмитро Якубовський (Національний технічний університет «ХПІ») — кожному з них вручено диплом 3-го ступеня. Усі шестеро отримали також цінні подарунки. Крім переможців олімпіади цінними подарунками нагороджено ще деяких представників тих же унiверситетів, що посіли трохи нижчі місця, а також представників Севастопольського НТУ, Приазовського ДТУ, Житомирського ДТУ, Донецького НТУ, Східноукраїнського НУ ім. Даля, Кременчуцького ДПУ, Одеської НАХТ, Херсонського НТУ, Івано-Франківського НУНГ, Української ДАЗТ.

Дипломи переможців і призи у вигляді цінних подарунків учасникам олімпіади було вручено на святковому вечорі з нагоди професійного свята Інституту автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління, яке заради цього було перенесене з традиційного 12-го квітня на 13-е.

На Всеукраїнський конкурс наукових робіт з напрямку «Інформатика і кібернетика» до нашого університету приїхало трохи менше учасників, ніж на олімпіаду з автоматики, оскільки за умовами цього конкурсу із 65 студентських наукових робіт, що надійшли з 34 вищих навчальних закладів, до участі в очному турі було запрошено лише авторів 20 кращих наукових робіт (з 17 ВНЗ Києва, Харкова, Донецька, Одеси, Миколаєва, Херсона, Дніпродзержинська, Сум, Тернополя і Краматорська). І хоча представники 2 ВНЗ до нас не доїхали, учасників конкурсу все одно було 20, оскільки в кількох проектах виявилось по два автори.

На підставі аналізу конкурсних робіт та доповідей їхніх авторів, конкурсна комісія, до якої входили науковці з різних ВНЗ, визнала переможцями конкурсу та нагородила дипломами 1-го ступеня студентів Володимира Гарнагу (Вінницький національний технічний університет), Олексія Гроховатського (Харківський національний унiверситет радіоелектроніки), Мстислава Бігунова (Донбаська державна машинобудівна академія), Артема Григора (Донецький національний університет), Владиславу Грудову та Бориса Яковлєва (Інститут прикладного системного аналізу НТУУ «КПІ»), Ольгу Потравич (Тернопільський національний економічний університет).

Конкурсна комісія присудила дипломи 2-го ступеня студентам Олені Буняк та Сергію Бортнику (Вінницький національний технічний університет), Олексію Асютіну та Наталії Шпаченко (Національний технічний університет «ХПІ»), Олексію Дзюбі (Сумський державний університет), Віталію Ялинічу (Харківський університет повітряних сил ім. Івана Кожедуба), Оксані Дрегваль (Одеський національний політехнічний університет).

А дипломи 3-го ступеня отримали студенти Ольга Маєвська (Київська державна академія водного транспорту), Євгенія та Надія Морозан (Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова), Ольга Чуйко та Ганна Решетньова (Дніпродзержинський державний технічний університет), Ігор Петрусенко (Херсонський національний технічний університет), Юлія Цибулько (Харківський національний автомобільно-дорожний технічний університет).

Спеціальними призами конкурсна комісія нагородила Грудову та Яковлєва за кращу доповідь, Бортника — за кращу практичну реалізацію та Бігунова — за кращу програмну реалізацію.

Що ж стосується участі нашої команди в 2-му турі олімпіади з програмування, який пройшов у квітні у Львові, то слід зазначити, що наша обновлена університетська студентська команда пробилась до 3-го туру, який пізніше проходитиме у нашому університеті, розв’язавши у відведений час 7 задач із 8 та посівши 2-ге місце. А першими у цьому турі були господарі — команда студентів-програмістів Львівського національного університету імені Івана Франка, яка у відведений час розв’язала усі 8 запропонованих задач.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Почну з політики
ВАКівське попередження
Реакція на «троянського коня» проректорів кількісно великих університетів
Чого більше в дунайському протистоянні — іноземних грошей чи вітчизняного непорозуміння?
Міжгалузева нарада з питань розвитку науки у ВНЗ
То що ж приніс нам рік 2006-ий?
Політична боротьба за владу в Україні загострюється
Захист Юлії
Закон про Кабмін як еквівалент іншого результату третього туру президентських виборів 2004 року, отриманого два роки потому
Захист Олександра
Десятка найпрестижніших університетів світу
Лише гієни з такою ж насолодою добивають позбавленого прайдової влади лева
Вінниччина у дзеркалі 2006 року
Особливості лютневого засідання Президії АПНУ
Репліки
Вінницькій області — 75
Підсумкова колегія у Харкові
Таку б упертість — та на добрі справи!
Про те, як Генеральна Прокуратура України формує з Юрія Луценка чоловічий політичний аналог Юлії Тимошенко
9-та книжка моєї історико-публіцистичної серії зажила своїм життям
Мітинги «За» і «Проти»
Нова фаза протистояння
Змагання по перетягуванню політичного канату
Рейтинг вищих навчальних закладів «Топ-200 Україна»
Тиждень радикальних політичних кроків та європейських оцінок
Справи олімпіадно-конкурсні
Єльценіада на фоні парламентіади
Європа правішає
Віктор Ющенко у Вінниці
Підробки
Аварії
Фінал конкурсу «Євробачення»
Відвідини Кривого Рогу
Університетське соціологічне опитування
Старт процесу створення «Силіконової долини» у Вінниці
Перші серйозні тривоги
Здається, домовились!
Не все так просто!
Нарешті!
Другий тайм політичного протистояння
Я — лауреат журналістської премії імені Костянтина Гришина
Рейтингове ранжування університетів як різновид інформаційно-іміджевого рейдерства
Роботу дамо — але погодьтесь їхати за межі Вінниці
15 червня — червона віха календаря для моєї сім’ї
Ювілей президента
Ректорат, Наглядова рада і колектив університету єдині, як ніколи!
Зниження посадових окладів науково-педагогічним працівникам університетів зі статусом національного на фоні обіцянок уряду про їх підвищення
Декілька думок з приводу незалежного тестового оцінювання знань випускників шкіл
Чергове винесення керівниками держави «сміття з хати»
Завершення прийому документів
Результати конкурсу
Під прапор Юлії Тимошенко
Техногенна аварія під Львовом
Мій старт у команді Юлії Тимошенко
Старт дострокових парламентських виборів
З’їзд БЮТ
Післямова
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.