Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Публіцистика
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

У четвер 24 квітня 2008 року о 18 годині вечора сталася знаменна подія в житті нашого університету — відбулося урочисте відкриття льодового палацу «Айс Авеню», спорудженого на нашій території фірмою «Оскар-С» за проектом про нашу спільну діяльність з нею. Ми в цей проект увійшли нашим майданчиком, під який віддали два із наявних у нас на території шести футбольних полів, і підключенням палацу до наших електричних та водо- і теплопостачальних комунікацій, а фірма з нашого дозволу спорудила цей льодовий палац, вклавши свої кошти.

Великий надувний купол льодового палацу кидається у вічі здалеку і вражає своїм красивим дизайном. Вражає і простір під куполом, і якість льоду. Власник фірми «Оскар-С» Сергій Горобець, який став і генеральним директором льодового палацу, до речі, колишній випускник нашого університету, в проектний період об’їздив усі уже діючі льодові комплекси такого типу як в Україні, так і у сусідніх державах, і відібрав для нашого проекту усе найкраще. На льодовому майданчику можна приймати навіть хокеїстів в офіційних матчах, причому передбачені трибуни для глядачів на 500 місць. До послуг бажаючих вийти на лід закуплено 600 пар ковзанів з високими халявками, які добре тримають ногу. Є симпатичне кафе, в якому попити каву чи чай, зручно вмостившись у кріслі, можуть одразу 50 осіб. Є достатня кількість туалетних кімнат, а для бажаючих освіжитись після катання і душові кімнати. Повністю автоматизована і комп’ютеризована пропускна система з турнікетами, що відкриваються за допомогою пластикових карток накопичувального типу — внісши один раз гроші у касу, ти можеш потім з цією карткою приходити скільки раз до льодового палацу, минаючи касу, на скільки хвилин у тебе там є грошей для похвилинної оплати. Після закінчення грошей на картці ти можеш їх поповнити, знову звернувшись до каси.

Але для мене як ректора дуже важливим є інше, а саме — те, що студенти нашого університету з першого по четвертий курси на уроках фізкультури матимуть право безкоштовно кататись на ковзанах. Оскільки льодове поле має площу 1640 квадратних метрів і на ньому без зіткнень можуть кататись на ковзанах одночасно 250 осіб, то ми отримали можливість в рамках розкладу занять з фізкультури надати можливість кожному студенту безкоштовно покататись на ковзанах не менше двох разів на місяць. До речі, кваліфіковані інструктори будуть навчати кататись на ковзанах тих студентів, які ніколи на них раніше у своєму житті не стояли. А для студентів, бажаючих покататись на ковзанах частіше і за межами розкладу занять з фізкультури, діятимуть скидки з оплати.

Після урочистого відкриття льодового палацу з розрізанням кумачевих стрічок перед палацом та на льоду в світлі об’єктивів телекамер, в якому взяли учать Сергій Горобець, я і заступник мера міста Анатолій Ворона, розпочалося яскраве шоу, яке плавно переросло в масовий доступ до льодової арени бажаючих покататись на ковзанах. Я планував на ковзанах зробити лише один круг вздовж борту льодового поля після розрізання стрічки, але, зійшовши на лід о пів на восьму вечора, покинув його лише за двадцять хвилин до десятої години ночі. Приємно було, згадавши молодість і забувши про свої 65 років, накручувати на льоду коло за колом. І зупинився я не тому, що обезсилів, а з огляду на те, що потрібно було ще повертатись до університету і розглянути подані на підпис ректору документи. А шоу тривало до дванадцятої години ночі і закінчилось грандіозним феєрверком.

Однак посудіть самі, шановні читачі, які парадокси нам інколи влаштовує життя. Цього ж дня, але вранці, я отримав з Адміністративного суду Вінницької області матерiали позову від Вінницької податкової інспекції до нашого університету з вимогою сплатити більше тринадцяти мільйонів гривень штрафу, незаконно нарахованого під тиском вищого керівництва групою працівників цієї інспекції, під проводом Жанни Бугай, за те, що ми в студентській їдальні і буфетах використовуємо для обліку розрахункових операцій розрахункові книжки з відривними квитанціями і не встановили там касові апарати. А незаконність накладення цього штрафу полягає в тому, що чинне законодавство вимагає встановлювати касові апарати лише в тих їдальнях, які є суб’єктами підприємницької діяльності, в той час як наша студентська їдальня готує страви по собівартості і є структурним підрозділом університету, що має статус неприбуткової бюджетної організації. І підписав цей позов до суду виконувач обов’язків голови ДПІ у м. Вінниці, призначений наказом начальника ДПА у Вінницькій області Лайтарнюка від 8 квітня 2008 року, Володимир Горобець — батько Сергія Горобця, котрий підписав з нашим університетом договір про спільну діяльність, згідно з яким створено льодовий комплекс «Айс Авеню», і в якому ми згідно з нашими статутними вимогами будемо забезпечувати студентам безкоштовне катання на ковзанах на уроках фізкультури, а Сергій Горобець і його фірма отримуватимуть прибуток за надання платних послуг усім бажаючим за межами наших уроків фізкультури. У цій невеселій і обурливій ситуації радує лише одне — ця атака старшого Горобця через суд про примусове стягнення з очолюваного мною університету незаконно нарахованого, підпорядкованими йому податківцями, величезного штрафу є найкращим доказом того, що особисто я від молодшого Горобця за підписання договору про спільну діяльність ніякої мзди не отримував і не планую отримувати в подальшому.

Постскриптум 1: новиною про те, що ми ввели в експлуатацію льодовий палац, на спорудження якого не взяли з міністерства жодної гривні, я вирішив поділитись і зі своїм безпосереднім начальником — міністром освіти і науки України І. О. Вакарчуком. Тож 30 квітня до мінiстерства було відіслано лист наступного змісту:


Про реалізацію
спільного проекту

Міністру освіти і науки України
І. О. Вакарчуку    

Шановний Іване Олександровичу!

Сподіваюсь Вам буде цікаво дізнатись про те, що наш університет успішно завершив початкову фазу проекту про спільну діяльність з фірмою «Оскар-С» і офіційно відкрив льодовий палац «Айс Авеню», споруджений на гроші фірми на університетській території. Цією ж фірмою закуплено і 600 пар ковзанів різних розмірів з високими халявками, щоб добре фіксувалась нога. Льодове поле має такі розміри, що можемо приймати чемпіонат світу з хокею.

Розподіл часу використання льодового комплексу наступний — зранку ми використовуємо його для проведення уроків фізкультури безкоштовно для усіх студентів від 1-го до 4-го курсів включно, а у другій половині дня фірма використовує його для отримання прибутку, від катання на ковзанах усіх бажаючих за гроші. Тож віднині кожен студент бакалаврату нашого університету має можливість двічі на місяць протягом години, за розкладом занять з фізкультури, безкоштовно покататись на ковзанах. Почнемо культивувати також хокей і спортивний біг на ковзанах.

Раніше наш університет був єдиним в Україні, що має стадіон з рекортановим покриттям бігових доріжок, а тепер ми поки що будемо і єдиним університетом, що має льодовий палац, в якому, до того ж, студентам надаються безкоштовні послуги під час занять з фізкультури за розкладом.

З повагою –
ректор ВНТУ
Б. І. Мокін

Додатки: світлини, зроблені під час відкриття комплексу.

 

Постскриптум 2: вдруге я вийшов на лід «Айс Авеню» 2-го травня, відкатав на ковзанах одну годину і прийняв рішення віднині проводити на льодовому катку по півгодини в обідню перерву три рази на тиждень. До речі, мій спортивний костюм із числа тих, що були пошиті для олімпійської збірної України, та широкополий капелюх, подарований колегами на день народження, дозволяли мені видiлятись із загальної маси ковзанярського народу і вказували студентам на те, що поряд з ними катається і ректор.

Цього ж дня я зателефонував Голові Наглядової ради нашого університету, Президенту Академії педагогічних наук України Василю Кременю і доповів йому про успішне завершення одного із підтриманих Наглядовою радою договорів про спільну діяльність, завдяки якому студенти університету отримали можливість на уроках фізкультури безкоштовно кататись на ковзанах в льодовому палаці «Айс Авеню». Він порадувався за нас і побажав нам нових успіхів.

Версія для друку

Розділи книги
Передмова
Хто дбатиме про вищу освіту?
Політичні іскри від пожеж на Херсонщині
Провінційні особливості нинішнього святкування Дня Незалежності
Особливості цьогорічного святкування Дня Незалежності у Києві
www.mokin.com.ua
Міністр освіти і науки у Вінниці
Загальні збори колективу університету
Присудження Юлії Тимошенко звання «Почесний професор ВНТУ»
Посвята першокурсників у студенти
Юлія Тимошенко в університеті
Верховна Рада, Нестор Шуфрич та Микола Рудьковський «не здаються»
Атака комуністів
Трішки про події за кордоном
Поїздка до Києва
Особливості нинішньої передвиборчої агітації
Вибори
Післявиборні перемовини і очікування
Реакція на непряме звинувачення
Відповідь на звернення Тетяни Антонець до правоохоронних органів
Приємні новини
Ремонт
Тиждень на колесах
І навчальні плани підготовки програмістів у нас сучасні, і видумки Степанця про хабарництво не знайшли підтвердження
Звинувачення за межами логіки і законодавства
Старт Верховної Ради України 6-го скликання
Ніхто на права студентів оздоровлюватись в санаторії-профілакторії не посягає
Голодомор
27 листопада — червоний день БЮТівського календаря
Що скаже СБУ?
Нагорода
Перша перемога демократичної коаліції у парламенті, або Арсеній Яценюк — спікер
Переосмислення ролі передач Савіка Шустера і радіо «ЕРА»
Осічка
Прелюдія
Чи можуть прищепити учням несприйняття приниження принижені вчителі?
Юлія Тимошенко — прем’єр-міністр України
Повернення до традиції в призначенні міністра освіти і науки
Битва за бюджет
Чим ще запам’ятаються останні дні 2007 року?
Мені — 65
Репліки
Пляма
Фініш тримісячної податкової перевірки
Нарешті!
Науковий «лохотрон»
Лист у «Дзеркало тижня» Сергію Рахманіну
Віктор Балога відмежовується
А може це послання від Вищого Розуму?
У податкової перевірки відкривається «друге дихання»
«Валентинка» і її наслідки
Перша сходинка на тернистому шляху до наукового лауреатства
Газова атака на територію України як салют на честь нового «Газпромівського» Президента Росії
Запрошення міністра
Загальні збори Академії педагогічних наук України
Перша підсумкова колегія міністра Івана Вакарчука
Відкрите звернення до обласної прокуратури, управління по боротьбі з корупцією у Вінницькій області та обласного управління СБУ
100 днів уряду Юлії Тимошенко
Лист у відповідь народному депутату України Олегу Зарубінському
Університетські новини станом на 10.04.2008
Сенсаційна подія на освітянській і законодавчій нивах України
Кілька думок після шоу «Великі українці» на телеканалі «Інтер»
Яскраве свідчення примарності коаліційної вікторії
Студенти ВНТУ виходять на лід у новому льодовому палаці
Топ-200 за результатами 2007 року
Рокіровка по-російськи
Про перенесення спору з податківцями в суд
Перша перемога над податківцями
То хто ж вони — великі українці?
Леонід Черновецький знову мер Києва
Прорив інформаційної блокади
Відмова від участі в соціологічному проекті КМІС
Я — радник Прем’єр-міністра України
Обговорення проекту нової редакції закону про вищу освіту
Нарада голів спецрад Київського наукового регіону
Вінницькі податківці продовжують ігнорувати рішення суддів
Захист Ані
Провал штурму урядової фортеці
Пітсбург
З приходом нового начальника у Вінницькій обласній ДПА відношення до законів не змінилось
Стихія
Лист міністру стосовно проекту нових умов прийому до вищих навчальних закладів
Чергова війна на Кавказі — грузино-осетинська по формі, але грузино-російська по суті
Економічна оцінка загальнодержавної тестової технології вступу до вищих навчальних закладів
17-а річниця незалежності України
Звіт ректора про роботу у 2007–2008 навчальному році
Розширене засідання парламентського комітету з питань науки і освіти, присвячене захисту прав інтелектуальної власності
Політична криза в Україні
Справедливість є, і за неї варто боротись!
Підтримка Інституту гідробіології НАН України
Зустріч з Президентом
Післямова
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.